HyFIVE 2017-12-18T12:17:29+00:00

HyFIVE – Hydrogen for innovative vehicles

Det EU-støttede projekt HyFIVE har gennem de sidste 5 år arbejdet på at etablere og udvide den europæiske brintinfrastruktur og samtidigt få ikke færre end 185 brintbiler på gaderne i tre regioner i Europa; I Danmark, i Londonområdet og i en sydlig klynge omkring Sydtyskland, Norditalien og Østrig. Brintbranchen er i denne forbindelse koordinator for den danske del, The Copenhagen Cluster, hvilket indebærer at sikre den daglige fremdrift i projektet i Danmark, samt udbrede kendskabet til projektet hos meningsdannere og beslutningstagere.

Læs mere om projektet på den europæiske hjemmeside her: www.hyfive.eu

Projektet skal blandt andet:

  • Demonstrere at bilerne imødekommer de tekniske og miljømæssig forventninger der er til dem.
  • Etablere gode rutiner for hvordan man bedst håndterer brintbiler i den virkelige verden, i forbindelse med bilværksteder, oplæring af brugere og personale, levering af reservedele og lignende hverdagsudfordringer.
  • Udnytte de brinttankstationer, der er tilknyttet projektet, til at opnå læring om fremskridt i udviklingen af teknologiske udfordringer.
  • Indsamle viden om køberes adfærd og hvorfor nogle køber bilerne på trods af deres høje pris og begrænsede infrastruktur

full-logo eu-flag

The HyFive project has received funding from the Fuel Cells and Hydrogen 2 Joint Undertaking under grant agreement No 621219.