Borgmesterbiler på brint

Den 22. maj overleverede Hyundai Danmark officielt to brintbiler til Socialborgmester, Mia Nyegaard (B) og Beskæftigelses- og Integrationsborgmester, Cecilia Lonning-Skovgaard (V). Bilerne skal fungere som almindelige borgmesterbiler, og bliver en del af Københavns Kommunes voksende flåde af brintbiler.

Ved overdragelsen, som foregik på Københavns Rådhus, bød Brintbranchens direktør Tejs Laustsen Jensen velkommen til de fremmødte, som udover borgmestrene også talte Uffe Borup fra Nel Hydrogen, som repræsentant for tankstationsudbyderne og salgschef i Hyundai Danmark, Thomas Haslund.

Der var bred enighed blandt alle om, at grønne løsninger på transportområdet er uhyre vigtige for at sikre, den grønne omstilling vinder indpas i fremtidens bæredygtige storbyer. Ikke alene udleder disse brintbiler ingen CO2 eller skadelige partikler under kørslen, de renser sågar luften, mens de kører.

”De her brintbiler er jo beviset på, at vi godt kan have hurtig, effektiv og samtidig miljørigtig biltransport. Der behøves bestemt ikke at være et lighedstegn mellem at være bilejer og klimasynder”, siger Beskæftigelsesborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard.

På nuværende tidspunkt tæller Københavns Kommunes flåde 21 brintbiler, og de må siges at være en pioner på området. Københavns Kommune er partner i det EU-finansierede projekt Hydrogen Mobility Europe 2 (H2ME-2) og var launch customer på Hyundai iX35 i Europa tilbage i 2013. Gennem H2ME-2-projektets løbetid frem til 2021 vil kommunen arbejde på at udvide sin flåde af brintbiler og dermed også bidrage til udviklingen af brint til transport på landsplan.

”Jeg er glad for, at Københavns Kommune også på den her måde bidrager til den grønne omstilling. Bæredygtighed skal være et kendetegn for København som storby. Det skal vi arbejde på alle de steder, hvor det giver mening, så vi som by er helt i top, når det gælder den grønne omstilling” siger Socialborgmester Mia Nyegaard, som især er glad for brintbilens lange rækkevidde, der er vigtig i funktionen som socialborgmester, hvor der ofte er besøg på bosteder o.lign. der ikke ligger lige om hjørnet.


Gennem de sidste to år har Københavns Kommune og Brintbranchen været en del af det EU-støttede projekt Hydrogen Mobility Europe 2 (H2ME-2) der sætter fokus på at udbrede kendskabet til brint til transport samt antallet af biler på de danske veje. Læs mere om Hydrogen Mobility Europe projektet her: www.h2me.eu

Danmark er på mange måder i front, når det kommer til brint til transport. Danmark har verdens første landsdækkende netværk af brinttankstationer med 10 stationer placeret strategisk i landet. 

Udover Københavns Kommune er Danish Hydrogen Fuel og Brintbranchen også med i projektet.

H2ME-2 projektet har modtaget støtte fra Fuel Cell and Hydrogen 2 Joint Undertaking under støtte nr. 700350, som modtager støtte fra den Europæiske Unions Horizon 2020 program som støtter forskning og udvikling i samarbejde med European Research Grouping on Fuel Cells and Hydrogen, Hydrogen Europe Research og Hydrogen Europe.

 

2020-07-28T10:53:24+00:0028. maj 2018|Tags: , |