Food trucks og mobile kontorer på brint

Når det handler om brint til transport, er fokus ofte på persontransport og vejgods. Men overalt omkring os er der køretøjer, det også er afgørende at få med på den grønne vogn, hvis omstillingen skal lykkes.

Den opgave har Toyota kastet sig over, og tester en række forskellige vogne, der leverer mobile services. Det handler f.eks. om skraldebiler men også food trucks og mobile kontorer.

De mobile food trucks, vi kender fra madmarkeder, festivaller m.m., er ofte afhængige af generatorer til at producere den nødvendige strøm til komfurer, kaffemaskiner og andet køkkengrej. Med udledningerne fra disse generatorer, der bruger fossile brændsler til at producere strøm, er et problem for både medarbejdere og kunder pga. udstødningen og lugten fra generatorerne.

Ved at bruge et brint- og brændselscellesystem, som Toyota har gjort i bl.a. denne food truck, undgår man udledninger, men har stabil drift og strømproduktion. Madvognen er producere som en test fra Toyota, og bruger samme brændselscelle, som er i deres Mirai, og er bl.a. udstyret med tre induktionskogeplader og et køleskab.

Læs mere her.

2023-11-29T08:31:34+00:0029. november 2023|