Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/brintbiler.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2734
Aalborg kommune kører grønt i pink bil – Brintbiler.dk

Aalborg kommune kører grønt i pink bil

Aalborg kommune satser på bæredygtighed og som led i dette, investerede Aalborg Kommune i 2015 i fem brintbiler. Disse biler er tildelt Miljø- og Energiforvaltningen og er kun ét af mange grønne tiltag som Aalborg kommune har taget, for at bidrage til den grønne omstilling.

En pink bil, som kører grønt – Rådmand for Miljø- og Energiforvaltningen ses her i en af de fem “grønne” brintbiler, som han ankom i til Brintbranchens årsdag 2018.

Udover brintbiler satser Aalborg kommune yderligere på brint i og med, at de har lagt bestilling ind på tre brintbusser til at køre de længere ruter i kommunen. Samtidig har Aalborg Kommune i samarbejde med diverse grønne organisationer indgået en alliance under navnet House of Energy. Her er målet at køre Nordjylland i stilling som centrum for landets grønne energikompetencer og er budgetmæssigt den største nordjyske klyngesatsning. Læs mere om House of Energy her.

Udover brintbiler og brintbusser til kommunen, har de yderligere dedikeret et center til den grønne omstilling. Dette er Aalborg kommunes platform for alle projekter, som arbejder målrettet med bæredygtighed. Det inkluderer bl.a. arrangementer og tiltag som

  • Aalborg bæredygtighedsfestival er en festival hvor der sættes fokus på de bæredygtige tiltag som foregår i Aalborg kommune.
  • Aalborg Commitments er et internationalt bæredygtighedsarbejde har til formål at guide europæiske byer i arbejdet med bæredygtighed.
  • Grøn butik er en frivillig landsdækkende miljømærkning, som butikker kan blive en del af. Denne miljømærkning viser at der arbejdes aktivt med bæredygtighed i denne butik. I Aalborg findes 80 grønne butikker.
  • Økologi arbejdes der aktivt med at indføres i institutionerne, hvor især børnehaver og dagsinstitutioner er på over 90% økologi.
  • Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark er et privat-offentligt samarbejde som fokuserer på at kombinere erhvervsudvikling og miljøforbedringerne.
  • Netværk for Bæredygtig Landbrugsudvikling understøtter og faciliterer en bæredygtig udvikling i landbruget i Aalborg kommune.

Du kan finde mere om Aalborg kommune og deres tiltag her.

 

2018-05-31T10:20:04+00:0028. maj 2018|Tags: , |