Ballard skal levere løsninger til busser og lastbiler

Der har været travlt i løbet af sommeren for en af verdens største brændselscelleproducenter, Ballard Power Systems. Ballard, der har sit Europæiske hovedsæde i Hobro, annoncerede to store nyheder i begyndelsen af august.

Først kunne Ballard annoncere et nyt samarbejde med Ford Trucks om leveringen af nye brændselscellesystemer til en ny prototype brintlastbil. Aftalen indeholder også en ordre på to 2 FCmove™-XD 120 kW brændselscellemotorer, som Ballard skal levere til Ford Trucks allerede i år.

Knap en uge senere offentliggjorde Ballard, at de har modtaget flere ordrer på i alt 96 brintmotorer fra den europæiske busfabrikant Solaris

Ordrerne omfatter den største enkeltordre, som Ballard nogensinde har modtaget fra Solaris – en ordre på 52 brintmotorer, der skal drive Solaris Urbino-brintbusser for den tyske transportoperatør Rebus Regionalbus Rostock. Rebus er i gang med at opføre to brinttankstationer ved depoterne i Güstrow og Bad Doberan for at understøtte den planlagte og fremtidige vækst af brintdrevet lokal offentlig transport.

Ud over ordren til Güstrow-bundne busser har Ballard modtaget ordrer fra Solaris på yderligere 44 brintmotorer, der skal drive Solaris-busser i europæiske byer. Disse ordrer vil lægge sig til de mere end 110 brintbusser, som Solaris allerede har leveret til kunder i Europa.

”At modtage vores største enkeltordre for brintbusmotorer i Europa er et bevis på vores produkters ydeevne og vores partners brintbusser,” siger David Mucciacciaro, Ballards kommercielle direktør. ”Vi mener, at disse ordrer viser en bredere accept af brintbusser, der driver volumener for vores kunde og er et pejlemærke på rejsen mod afkarbonisering af bybusser og potentialet for udbredt adoption af brintbusser.”

Læs mere om aftalen med Ford Trucks her.
Læs mere om aftalen med Solaris her.

2023-08-23T08:37:31+00:0023. august 2023|