Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/brintbiler.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2734
Energi- & Gasselskaber bygger nye brint stationer – Brintbiler.dk

Energi- & Gasselskaber bygger nye brint stationer

Energi- & Gasselskaber udvider netværket af brint tankstationer i Danmark

De tre danske virksomheder OK a.m.b.a., Strandmøllen A/S og H2 Logic A/S har indgået en aftale om etablering af fem nye brinttankstationer i Danmark ved udgangen af 2016.

DHF-brint-tankstation-OK

Brinttankstationerne drives i et fælles selskab, Danish Hydrogen Fuel A/S (DHF), og brint- forsyningen baseres på vedvarende energi. Med den planlagte udvidelse vil man kunne tanke brint i 11 større byer på tværs af landet.

Med op til fem nye brinttankstationer fra Danish Hydrogen Fuel A/S vil det samlede netværk være så dækkende, at 50 % af befolkningen vil have mindre end 15 kilometer til nærmeste brinttankstation, og at brint kan tankes i alle de største byer.

Brintbilerne er på vej
Udbredelsen af det danske netværk understøtter bilproducenternes introduktion af brintbiler. Hyundai lancerede i 2014 ix35 brintbilen med mere end 500 kilometers rækkevidde og samme hurtige optank-ningstid som en benzinbil. Til efteråret ventes Toyota at følge trop, og flere andre bilproducenter er på vej.

Brintbiler kan levere et afgørende bidrag til at indfri Danmarks målsætning om uafhængighed af fossile brændstoffer i 2050, da brint kan produceres på basis af vedvarende energi.

Dansk forspring på infrastruktur
Sigtet med Danish Hydrogen Fuel er, at selskabet skal agere som platform for etablering og drift af brinttankstationer og samle de kompetencer og teknologier, som er nødvendige for en succesfuld ud-bredelse.

I Ejby på Fyn driver Strandmøllen, som er et af de tre danske selskaber bag Danish Hydrogen Fuel, det eneste elektrolyseanlæg i Danmark i dag. Det er dette anlæg, som skal levere brint til DHF-tankstationerne.

Brinttankstationerne etableres ved/på udvalgte OK tankstationer, hvilket giver DHF en stærk adgang til markedet via den eksisterende infrastruktur for brændstof. Brinttankstationerne til DHF leveres af H2 Logic, og på den måde sikres det, at der anvendes danskudviklet og -produceret teknologi. DHF brint-tankstationerne etableres med bidrag fra det Europæiske FCH-JU program og Energistyrelsen.

Danish Hydrogen Fuel er et fælles selskab ejet af OK, Strandmøllen og H2 Logic og fokuserer udeluk-kende på drift af brinttankstationer i Danmark. Samarbejdet påvirker ikke partnernes øvrige forretning.

Strandmøllen, administrerende direktør Alex Buendia udtaler:
“Som en leverandør af industrigasser i Danmark i næsten 100 år er det naturligt for os at tage et betyde-ligt skridt mod en fremtid med bæredygtig brint til transport. Investeringen i Danish Hydrogen Fuel giver os værdifulde erfaringer med distribution af brint til tankstationer og en synergi med vores eksisterende bæredygtig brint produktion i Danmark.”

OK, adm. direktør Jørgen Wisborg udtaler:
“OK tilbyder i dag en bred pallet af energiprodukter til de danske forbrugere og virksomheder, og vi ser frem til også at kunne tilbyde brint. Vi ønsker ikke at udpege en endelig vinder blandt fremtidens energi-teknologier til transportsektoren. Tværtimod ser vi det som vores opgave at åbne markedet for nye brændstoffer og være med til at give kunderne adgang til dem.”

H2 Logic administrerende direktør, Jacob Krogsgaard udtaler:
“Vi glæder os over, at brint forsætter med at opnå momentum i Danmark – der er på vej til at blive ver-densførende inden for brintbiler- og nu har tiltrukket interesse fra ledende danske energi- og gasselska-ber. For H2 Logic bidrager leverancen af H2Station® til Danish Hydrogen Fuel A/S til at bekræfte vores ledende position internationalt indenfor brinttankstationer.”

2017-09-12T08:11:55+00:003. februar 2015|Tags: , , , , , |