Brint-rally til Hamborg

Den 24. oktober troppede en lang række brintbiler op foran det nordtyske handelskammer i Hamburg. De havde alle sammen kørt fra forskellige lokationer i Europa for at illustrere, at det sagtens kan lade sig gøre at bevæge sig langt på brint. Selvom netværket af brintstationer langt fra er fuldt udviklet og der stadig er relativt langt mellem opfyldningsmulighederne, så er teknologien køreklar. Det viste kortegen af biler, der kørte fra flere forskellige europæiske lande – heriblandt Danmark, Holland og Norge.

Det var ikke tilfældigt, at Hamburg var destinationen for de mange brintbiler. Den nordtyske by var nemlig centrum for en stor brintkonference International Hydrogen Symposium 2020, der 23-24 oktober satte fokus på brintens rolle i den grønne omstilling. Her var fokus på både brint til industriformål og til transportsektoren, hvor særligt debatten om hvordan vi får flytrafikken til at gå til zero-emission var højt på dagsordenen og tiltrak mange tilhørere og spørgsmål. Heldigvis var der stor optimisme at spore for en fremtid, hvor også den tungeste transport kan blive grøn og bæredygtig.

Læs mere om brint-rallyet på Hydrogen Mobility Europes hjemmeside her https://h2me.eu/

Læs mere om International Hydrogen Symposium 2020 her https://h2symposium.de/.

Efter bilerne ankom til Danmark blev der uddelt priser. Danmark løb med sejren, som den bil, der havde tanket på flest stationer på sin vej fra Herning til Hamburg. Det var Ulrik Torp Svendsen fra Nel Hydrogen Solutions, der havde kørt turen i sin Honda Clarity og havde gjort stop ved intet mindre end 7 stationer.

Disse aktiviteter er finansieret gennem ”Fuel Cell and Hydrogen 2 Joint Undertaking” under støtte nr. 700350. Dette partnerskab modtager støtte fra den Europæiske Unions Horizon 2020 program, som støtter forskning og udvikling i samarbejde med European Research Grouping on Fuel Cells and Hydrogen, Hydrogen Europe Research og Hydrogen Europe.


2019-10-24T18:42:48+00:0024. oktober 2019|