Revolution Slider Error: Slider with alias Header_biler not found.
Maybe you mean: 'Header_forside' or 'header-toyota' or 'header-tankstationer' or 'header-honda' or 'header-nyheder' or 'header-information'

Brintbiler.dk’s årsdag 2017

Onsdag d. 13. september blev Brintbiler.dk’s årsdag 2017 afholdt nu for anden gang! Omtrent 60 brintinteresserede og bilentusiaster trodsede det danske vejr for en dag i brintens tegn og, det blev til spændende oplæg med masser af spørgsmål samt mulighed for rundvisning i bilerne.

Placeringen for Årsdagen var i rå og urbane rammer, da vi, sammen med de 60 brintinteresserede, indtog en af de gamle lagerhaller på Halmtorvet 15 i Kødbyen. Årsdagens formål var todelt: at informere de interesserede om HyFIVE projektets fremskridt og skabe opmærksomhed om brint i transport. Dette foregik ved oplæg fra forskellige dele af brintindustrien. Du kan se dagens spændende program nedenfor.

 • 10:00: Velkomst
 • 10:15: HyFIVE – danske resultater
  v/ Tejs Laustsen Jensen, direktør for Brintbranchen
  Se slideshow her: HyFIVE presentation 
 • 10:40: Brintinfrastrukturen i Danmark
  v/ Uffe Borup, VP Technology, Nel Hydrogen Solutions
  Se slidehow her: Nel brintinfrastruktur i dk
 • 11:00: Fremtidens grønne biler
  v/ Thomas Haslund, salgschef hos Hyundai Denmark, René Mouritsen, general manager hos Toyota Denmark A/S & Bent Mikkelsen, konsulent hos Honda Motor Europe Denmark
  Se slideshows her: Hyundai, Toyota, Honda
 • 11:45: Hvordan fungerer en brændselscellebil
  v/ Jan Nielsen, teknisk specialist hos Toyota Denmark A/S
  Se slideshow her: Brændselcellebil
 • 12:00 Fremvisning af bilerne – spark dæk og stil spørgsmål
  v/ brintansvarlige teknikere fra Toyota Danmark A/S, Hyundai Danmark & Honda Motor Europe Denmark

Som første punkt på dagsordenen blev HyFIVE-projektets resultater fremlagt. Med fokus på Danmarks placering som det første land i verden med et landsdækkende netværk af brinttankstationer og på udrullede brintbiler i Danmark, fortalte Tejs Laustsen Jensen, direktør hos Brintbranchen, både om de opnåede resultater og de fremtidige planer. Her blev bl.a. fortalt hvordan der siden 2015 er udrullet 43 brintbiler på de danske veje og er blevet bygget to brinttankstationer: én i Korsør (åbnet i sept. 2015) og én i Århus (åbnet i jan. 2016).  Samtidig blev Brintbranchens rolle som formidler fastlagt, hvor der blev skabt fokus på de forskellige arrangementer Brintbranchen har stået i spidsen for det sidste år, bl.a. Prehn & Pihl på tour samt Folkemødet 2017 på Bornholm. Læs flyeren om HyFIVE resultaterne her.

Uffe Borup fra Nel Hydrogen Solutions fremlagde baggrunden for brintinfrastrukturen i Danmark. Her forklarede han både om situationen, som den er nu – men også om teknologien bag en brinttankstation.

Herefter stod det på bilfabrikanternes oplæg om fremtidens grønne biler – Hyundai iX35, Toyota Mirai og Honda Clarity. Thomas Haslund, salgschef for Hyundai Denmark, startede ud med et oplæg om brintbilernes fremtid, mere specifikt om brintbiler fra Hyundai. Her var nemlig stor fokus på Hyundai’s nyeste brintbil, der forventes på markedet i foråret 2018. Du kan læse mere om deres nye bil, her.
René Mouritsen, general manager hos Toyota Denmark A/S, var næste mand på programmet. Hans oplæg havde stor fokus på Toyota Mirais dominerende placering på verdensplan og på hvordan brintbilerne har gode forudsætninger for at brillere inde for privatbilisme.
Herefter holdt Bent Mikkelsen, konsulent hos Honda Motor Europe Denmark, et oplæg om den sidste nye brintbil lanceret på verdensplan, Honda Clarity. Her var bl.a. fokus på hvordan den næste generation af Clarity’er skulle være EU-godkendt – og dermed komme til Danmark – samt det igangsatte forsøgsprojekt, hvor fem børnefamilier får muligheden for at køre rundt i en Honda Clarity og opleve hvad den har at byde på.

Sidst, men ikke mindst, fik Jan Nielsen, teknisk specialist hos Toyota Denmark A/S, ordet. Her fremlagde han det tekniske bag en brændselscelle-bil, så alle var godt klædt på, til når man skulle ud og sparke dæk på de tre typer brintbiler.

Herefter gik deltagerne ud og sparkede dæk på de forskellige brintbiler. Dog var vejret ikke med os, så mulighederne for at komme ind i bilerne og se bilerne var begrænset alt efter lysten til at trodse regnen. Ikke desto mindre var dagen en succes, med mange spændende spørgsmål og mange som mødte op, friske og parate til at høre om fremtidsudsigterne for brint i transport.

Se alle billederne fra årsdagen her.