Revolution Slider Error: Slider with alias Header_biler not found.
Maybe you mean: 'Header_forside' or 'header-toyota' or 'header-tankstationer' or 'header-honda' or 'header-nyheder' or 'header-information'

Brintbranchen på farten

I løbet af efteråret og vinteren 2017 har Brintbranchens direktør haft en række politikere og meningsdannere med ude at køre brintbil.

Og fælles for alle køreturene har været, at det har givet en positiv køreoplevelse, både når turen har været i en Toyota Mirai og når det har været Hyundai’s iX35 brintbil, der har være på farten.

På køreturen havde direktøren rig mulighed for at vende den grønne omstilling og transportens vigtige rolle heri med politikere fra alle sider af det politiske spektrum.

’Forhåbentligt kan dette bidrage til at sætte mere fokus på, hvordan også brint- og brændselscelleteknologi er en del af paletten henimod en grøn og bæredygtig transportsektor’, siger direktør Tejs Laustsen Jensen, som forventer at se flere brintbiler på de danske veje i årene frem.

Tilbage i foråret 2017 afsatte regeringen, Socialdemokratiet og det Radikale Venstre 10 millioner DKK til en pulje til brændselscellebiler. Puljen har netop haft ansøgningsfrist og vi ser frem til at se, hvilke spændende projekter, der kommer ud af det og får flere grønne biler på gaderne i løbet af 2018 og 2019.

Brintbranchen har i perioden august 2017 til februar 2018 gennemført 12 såkaldte Ride’n’Rides som led af HyFIVE projektet med forskellige politikere og meningsdannere, bl.a. SFs formand Pia Olsen Dyhr, tidligere transportminister Hans Christian Schmidt og klimaeksperten Jesper Theilgaard.

 

 

 

 

2 af køreturene blev filmet. Se videoerne nedenfor:

HyFive og H2M2 projekterne har modtaget støtte fra ”Fuel Cells and Hydrogen 2 Joint Undertaking” igennem støtteansøgning nr. 621219. Dette partnerskab modtager støtte fra EU’s Horizon 2020 forsknings- og innovationsprogram i samarbejde med Hydrogen Europa og N.ERGHY.

 

2018-03-21T09:15:15+00:0021. marts 2018|Tags: , |