Brintbus på Folkemødet

Hvad er mere oplagt på folkets møde på Solskinsøen Bornholm, end en tur i en grøn bus? Det var i hvert fald den idé, som Toyota, Ørsted og Everfuel fik, da de planlagde deres arrangementer på Folkemødet. De stillede med en brintbus fra Toyota, som kørte folk frem og tilbage mellem Rønne og Allinge. Der var ligeledes debatter i brintbussen, hvor de og bl.a. Brintbranchen debatterede fordelene ved brint til transport i almindelighed og til busdrift i særdeleshed.

Fordelene ved brint til busser er mange: Det tager samme tid at tanke dem, som det gør med fossilt brændstof, tillader samme fleksibilitet, og er komplet emissionsfri. Det kan især være en fordel på de lidt længere ruter, hvor rækkevidde og opladningstid kan være problematisk for batteribusser.

Bussen blev tanket op på Everfuels station på Prags Blvd. i København, som er den første station i Danmark, hvor der kan tankes tunge køretøjer såvel som almindelige personbiler. Til dagligt servicerer stationen i høj grad de københavnske brinttaxaer fra DRIVR, men er klar med den nødvendige kapacitet, til når flere brintbusser og -lastbiler indtager de danske veje.

Læs mere her.

2022-06-30T05:41:53+00:0029. juni 2022|