Brinttankstation og brintbiler på vej til Kolding

Brinttankstation og brintbiler på vej til Kolding

Brint vil være en af fremtidens vigtigste energikilder til biler. Det er de fleste eksperter og bilfabrikanter enige om. Brint er et plus for klimaet og derfor satser Kolding Kommune, sammen med en række samarbejdspartnere, på den nye teknologi. Kommunen indkøber brintbiler og etablerer en brinttankstation.

Se klippet fra TV2 SYD her

Nedenfor gengivelse af pressemeddelelse fra Kolding Kommune og samarbejdspartnerne.

Kolding tester brintbil fra Hyundai

Der bliver stillet stadig større krav til bilers bæredygtige formåen – både af privatpersoner og landets kommuner. Det er ikke længere nok, at køre langt på literen. Behovet for at tænke i alternativer til fossile brændstoffer har aldrig været større, da trafik er en stor synder, når man kigger på CO2-regnskab.

Brintbiler hjælper på vej mod den grønne omstilling i Kolding

Kolding Kommune, som satser på bæredygtig udvikling, blandt andet som medlem af Green Cities, har valgt at indgå et partnerskab om brintbiler i kommunen. Det sker som et godt supplement til elbiler, dels fordi de har større rækkevidde end de fleste elbiler. Brintbiler kan køre mere end 500 km på én tankfuld brint. Og dels fordi, det kun tager 3-5 minutter at fylde tanken op, ligesom i en normal benzin- eller dieselbil.

”Vi ønsker at understøtte den grønne omstilling, og derfor indfører vi nu en brintbil i den daglige drift, og indgår et partnerskab, der sikrer at der også etableres en brinttankstation, og at der i første omgang kommer 5 brintbiler på gaderne i Kolding,” siger borgmester i Kolding Kommune, Jørn Pedersen.

Partnerskabet består ud over Kolding Kommune af BlueKolding, som også har købt en brintbil, Danish Hydrogen Fuel A/S, som etablerer brinttankstationen, og Hyundai, som også selv har to brintbiler, og forhandler bilerne.

Hyundai satser på brint

I modsætning til andre i branchen har Hyundai udelukkende fokuseret på brint-teknologi. Det foreløbige resultat er den brint-drevne Hyundai ix35, der kom på markedet sidste år, og som er den første serieproducerede brintbil nogensinde.

”Vi er stolte over, at Hyundai ix35 brint nu også kører i gaderne i Kolding.  Fordelen ved Hyundai ix35 brint er ikke kun, at den er utrolig miljøvenlig, da den kun “forurener” med rent vand. Som chauffør mærker man ikke nogen forskel i forhold til en almindelig bil, og den kan tankes ligeså hurtigt og til samme pris som benzin”, siger pressechef for Hyundai Bil Import, Annegrethe Skovby.

Oplagt at tænke i nye løsninger

BlueKolding håndterer spildevand i Kolding Kommune, og er samtidig en virksomhed, der tænker i nye spændende miljø-, energi- og klimatiltag.

”Vi er en virksomhed med mange biler, som blandt andet skal fragte medarbejderne rundt for at servicere renseanlæg og pumpestationer og meget andet. Derfor er transport ét af de steder, hvor spildevandsvirksomheden er oplagt at tænke i nye løsninger, der kan skabe et bedre miljø – både nu og i fremtiden”, siger bestyrelsesformand for BlueKolding, Knud Erik Langhoff om BlueKoldings motivation for at gå ind i det nye partnerskab.

Brinttankstation midt i Danmark

Sideløbende med det øgede fokus på bæredygtige og fremtidssikrede transportløsninger, bliver der målrettet arbejdet på at udbygge infrastruktur af brintstationer herhjemme. Ud over den nye brinttankstation i Kolding, er der stationer i Holstebro, Vejle, Ålborg, Gladsaxe, Køge og København. Der planlægges der yderligere fire tankstationer i en række danske byer som skal sikre et landsdækkende netværk i løbet af 2016.

”Brinttankstationen i Kolding får har en meget central placering i Danmark. Når man tanker sin brintbil op i Kolding med fuld tank, vil man kunne køre tur-retur til et hvilket som helst sted i Danmark,” fortæller CEO Jacob Krogsgaard fra Danish Hydrogen Fuel A/S.

Hvor brinttankstation skal placeres i Kolding er endnu ikke besluttet, men der arbejdes i øjeblikket med forskellige placeringer.

2017-09-12T08:11:53+00:0031. august 2015|Tags: , , , , , |