Danske brinttankstationer sættes i bero eller lukker

Ejer og operatør af det danske netværk af brinttankstationer, Everfuel, har som en del af en ny virksomhedsstrategi valg at drosle signifikant ned på deres transportaktiviteter. Det betyder, at de danske brinttankstationer lukker. Dog er det fortsat uafklaret, om den københavnske station på Prags Boulevard samt den kommende tankstation på Aarhus Havn vil kunne fortsætte driften. Indtil videre er begge stationer dog sat i bero.

Tankstationerne i Danmark udgør kun en lille del af Everfuels forretning. Det primære fokus ligger i produktionen af grøn brint, herunder produktionsanlægget i Fredericia, HySynergy. Den grønne brint fra HySynergy skal bl.a. bruges i Crossbridges raffinaderi, og erstatte det eksisterende forbrug af fossil brint. Men selvom tankstationerne kun udgør en mindre del af Everfuels forretningsområde, har de alligevel haft medvirkende årsag til, at virksomhedens underskud i første halvdel af 2023 har været på 10,9 mio. euro.

I forbindelse med nyheden om lukningen af stationerne udtalte Everfuels CEO, Jacob Krogsgaard, til EnergiWatch:

Den grønne brintproduktion i Danmark er ikke klar endnu. Hverken elektrolysen, tankbilerne eller stationerne har været så modne som forventet, da vi skød vores ambitioner i gang. Kombineret med, at der slet ikke har været nogen volumen fra køretøjsproducenterne, har det gjort det svært at finde forretningsmodellen i at drive brintstationer. Vi er i dialog med kunder og partnere om, hvorvidt vi kan se en vej til at holde tingene kørende. Men vi kan ikke retfærdiggøre at kaste flere penge efter at subsidiere brinten alene.”

Læs mere om Everfuels strategiske skifte her.

2023-09-27T11:45:02+00:0027. september 2023|