DB Schenker investerer i brintlastbiler

Tyske DB Schenker, der er en del af Deutsche Bahn-koncernen, har som flere andre store virksomheder valgt af afsøge brint som en en løsning på de store emissionsudfordringer, lastbilsektoren står overfor. Det er det nystartede udlejningsselskab, Hylane, der skal levere vognene. Hylane, der er en del af tyske DEVK Versicherung, har specialiseret sig i at levere brintløsninger til transport- og logistiksektoren.

De første brintlastbiler til DB Schenker, skal bygges hos Hyzon i Groningen i den nordlige del af Nederlandene. Faktisk vil den første brintelektriske Hyzon-lastbil, der bliver bygget i Groningen, blive leveret til Hylane og overdraget til DB Schenker inden udgangen 2022.

DB Schenker vælger brintvejen, da der her er store fordele for en stor del af deres forretning, sammenlignet med batterielektriske-lastbiler. Det handler om højere maksimal nyttelast, større rækkevidde og en tankningsproces, der er sammenlignelig med diesel. Ifølge Wolfgang Janda, Executive Vice President , Head of Network & Linehaul Management hos DB Schenker, er det afgørende for dem, at de grønne løsninger kan dække deres behov til fulde, og her er brint en oplagt løsning:

Det her er nyt på markedet og vil give os mulighed for at dekarbonisere uden tab af effektivitet i vores landtransportnetværk.

Læs mere hos Transportnyhederne her.

2022-06-29T12:00:41+00:0029. juni 2022|