Den nye Mirai er kommet til Danmark

Nu er den her – endelig. Det er efterhånden nogen tid siden, at Toyota præsenterede den spritnye Mirai, og nu er ventetiden ovre for de danske brintbilsentusiaster, for det seneste skud på brintstammen er nu kommet til Danmark.

Med et strømlinet, lækkert design og en generel teknologisk opgradering, er den nye Mirai nu klar til at tage over fra dens forgænger. En rækkevidde på 650 km. efter en optankning på et par minutter gør den nye Mirai til det oplagte, grønne valg for bilisten, der har er stort kørselsbehov, og som er afhængig af den fleksible mobilitet, som fossile biler giver. Det er lykkes Toyota at rækkevidden med 30% i forhold til første generation. Ingeniørerne hos Toyota har ligeledes gjort sig uhyre umage for at reducere støjen fra den i forvejen meget støjsvage motor. Fordi brændselscellen er flyttet ud i motorrummet, og det generelt har været muligt at foretage adskillige lyddæmpende foranstaltninger, er den nye Mirai stort set lydløs.

Toyota har været meget opmærksomme på, at Mirais nye ejere vælger bilen fordi det er lækker og funktionel bil – ikke “bare” fordi den er grøn, siger Yoshikazu Tanaka, der er chefingeniøren bag Toyota Mirai:

“Kunderne skal vælge Mirai primært fordi, den har et attraktivt design, der taler til følelserne, og fordi den har lige præcis de dynamiske køreegenskaber, der får smilet frem. Og altså ikke kun fordi det er en brintbil.”

Priserne på den nye Mirai begynder fra 499.990 kr., hvilket er ca. 100.000 lavere end forgængeren. Derudover er det muligt at tilkøbe forskellige pakker af ekstraudstyr, som alt sammen er i absolut særklasse.

Det er værd at notere sig, at brintbiler i Danmark er fritaget for registreringsafgift i 2022.

Du kan se billeder af, og læse meget mere om, den nye Mirai her.

2021-02-24T16:33:33+00:0024. februar 2021|