Brintlastbil kommer til Europa

Nikola Motor Company har designet en brintdrevet lastbil til det Europæiske marked. Det gør den amerikanske bilproducent for at imødekomme det stigende efterspørgsel efter brintlastbiler i Europa, melder Nikola i en pressemeddelelse.

Nikola har døbt lastbilen ’Nikola Tre’, efter det norske ord for tallet 3, da bilen bliver den tredje (prototype) brintlastbil, som virksomheden laver. Forgængeren, Nikola Two, er designet til det amerikanske marked og findes som prototype.

Nikola Tre vil have motorer fra 500 hk til 1.000 hk, 6×4 eller 6×2-konfiguration og en rækkevidde på mellem 500 og 1.200 km afhængig af det valgte udstyr. Det tager omkring 20 minutten at tanke lastbilen op med brint, oplyser Nikola. Brintlastbilen vil passe ind i de gældende regler for bredde, længde og højde i Europa.

Nikola samarbejder med Nel Hydrogen for at sikre at brintinfrastrukturen vil være dækkende, når Nikola Tre ruller fra produktionsbåndet om omkring 5 års tid. Nel Hydrogen og Nikola arbejder allerede sammen på det amerikanske marked, og de vil nu fortsætte samarbejdet i Europa.

Både Posten i Norge og Bring i Sverige har allerede bestilt brintlastbilen.

Læs mere om Nikola Tre her.

2018-11-22T10:11:11+00:0022. november 2018|