Europæisk brintbus med teknologi fra Toyota

Den portugisiske busproducent, Caetanobus, vil allerede fra næste år introducere deres første brintbus, og den bliver med teknologi fra Toyota. Teknologien består af det brændselscellesystem, der også indgår i Mirai, og inkluderer brændselscellestakke, brinttanke og andre komponenter.

Toyota er yders tilfredse med aftalen og fortæller på deres hjemmeside, at den er en vigtig del af Toyotas vision om et CO2-frit samfund i 2050, hvor hverken transportmidler eller de fabrikker, der producerer dem, skal udlede nogen form for CO2. Øverste chef for Toyota i Europa, Dr. Johan van Zyl, udtaler desuden:

“Det, at vi kan levere vores brintteknologi til Caetanobus, viser de mange forskellige praktiske anvendelsesmuligheder og miljømæssige fordele ved brint på bestræbelserne på at skabe et CO2-frit samfund. Vi er meget begejstrede for samarbejdet og ser frem til at opleve de første brintbusser fra vores nye og mangeårige partner rundt omkring i de europæiske byer.”

Han tilføjer: “Brintbusser har betydelige fordele som f.eks. en overbevisende rækkevidde og hurtig optankningstid sammenlignet med andre forureningsfrie teknologier til busser. De fordele er med til at sikre, at brintbusser kan køre længere ruter og blive brugt langt hyppigere.”

Planen er, at den første bus skal trille af produktionsbåndet omkring september næste år, og den skal fungere som demonstrationsbus for virksomheden.

 

2018-11-06T11:04:38+00:006. november 2018|Tags: |