FDM: Brintbiler gør stærkt comeback

FDM har lavet oversigt over brintbiler og brintinfrastrukturen i Danmark. Oversigten illustrerer brintbilers comeback i Danmark efter en mere stille periode, der primært skyldtes faldet i antallet af brinttankstationer.

Men med Everfuels nye brinttankstation på Prags Boulevard har den danske brintinfrastruktur fået et stærkt comeback, hvilket især kommer til udtryk gennem taxatjenesten DRIVRs oprustning af brinttaxaer i København, der er steget til over 100. DRIVR planlægger dertil, at alle nye taxaer skal være emissionsfrie fra 2025.

Everfuels tankstationer har indtil videre fået sin brint fra Tyskland, men distribueringen foregår nu fra Siemens Gamesas elektrolyseanlæg i Brande. Den lokalt producerede brint understreger det danske brintpotentiale, og at Danmark er i stand til at dække hele brintværdikæden selv.

Everfuel forventes inden længe at åbne sin syvende brinttankstation i Aarhus og sigter desuden efter at åbne op til 15 stationer inden udgangen af 2023.

Københavns nye brinttankstation på Prags Boulevard kan både optanke personbiler og tunge køretøjer. Én optankning af brint tager kun fem minutter og giver en lang rækkevidde på op til 600 km, hvorfor Everfuel ser brint som et oplagt brændstof til især lastbiler, busser, servicekørsel og vareudbringning.

FDM har opgjort antallet af danske brintbiler til 167.

Se hele FDM’s oversigt over den danske brintbilindustri her.

2021-11-24T08:18:41+00:0024. november 2021|Tags: , , , |