Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/brintbiler.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2734

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/brintbiler.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php:2734) in /var/www/brintbiler.dk/public_html/wp-includes/feed-rss2.php on line 8
Brintbiler.dk https://brintbiler.dk brintbiler.dk - guide til brintbiler og tankstationer i Danmark Wed, 13 Oct 2021 11:02:19 +0000 da-DK hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.7.3 https://brintbiler.dk/wp-content/uploads/2019/06/cropped-preview_COLOURBOX184848031-32x32.jpg Brintbiler.dk https://brintbiler.dk 32 32 Ballard som leverandør til nyt brinttog i Europa https://brintbiler.dk/ballard-som-leverandoer-til-nyt-brinttog-i-europa/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=ballard-som-leverandoer-til-nyt-brinttog-i-europa Wed, 13 Oct 2021 11:02:16 +0000 https://brintbiler.dk/?p=3739 Et nyt brintdrevet tog er på vej til Europa. Det forventes at være i drift i 2023 og skal allerede testkøres næste år.

Persontogsproducenten Talgo står bag innovationen, og indgik den 12. oktober en aftale med Brintbranchens medlem Ballard, der skal levere 70 kW brændselscellemoduler til toget.

Ballards brændselscelleinnovationer er allerede sat til at drive en række andre brinttog, herunder Skotlands første brintdrevne tog, der vil blive afsløret i næste måned ved COP26.

Læs mere om Ballard og Talgos samarbejde om brinttoget her.

]]>
Mercedes-Benz Trucks har en klar brintstrategi https://brintbiler.dk/mercedes-benz-trucks-har-en-klar-brintstrategi/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=mercedes-benz-trucks-har-en-klar-brintstrategi Thu, 30 Sep 2021 10:45:22 +0000 https://brintbiler.dk/?p=3736 Tyske Mercedes-Benz Trucks har en helt klar strategi om, at allerede i 2030 vil mere end hver anden lastbil være et nulemissonskøretøj, og senest i 2039 vil alle nye modeller i Europa skrotte diesel og andre fossile brændstoffer.

I stedet vil Mercedes-Benz anvende el- og brintteknologi, som vigtigst af alt sikrer nulemission men dertil også minimal støj, stor trækkraft og mulighed for lang rækkevidde og hurtig optankning.

Karin Rådström, Mercedes-Benz Trucks’ øverste chef, siger: “Hos Mercedes-Benz Trucks tager vi omstillingen til CO2-neutral transport seriøst og investerer stort i den nødvendige teknologi. Men for at opnå vores mål skal vi kunne tilbyde vores kunder mere end ét emissionsfrit alternativ – og mere end én teknologi. Vores kunder udfører vidt forskellige opgaver, og de har forskellige behov og krav. Derfor findes der ikke én endegyldig løsning, som passer til alle – og derfor arbejder vi ud fra en todelt strategi, der både inkluderer el og brint.” 

Læs mere om Mercedes-Benz Trucks’ eksekvering af brint- og ellastbiler her.

]]>
24-Hour Hydrogen Challenge i København https://brintbiler.dk/24-hour-hydrogen-challenge-i-koebenhavn/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=24-hour-hydrogen-challenge-i-koebenhavn Wed, 29 Sep 2021 11:40:52 +0000 https://brintbiler.dk/?p=3734 Den 28. september kunne man opleve brintmobilitet i København, da det internationale event ”24-Hour Hydrogen Challenge” havde sin første nordiske edition med start og finish i København.

De seks hold blev budt velkommen i State of Greens lokaler i Industriens Hus, inden de skulle dyste mod hinanden om at blive vinderen af den første nordiske version af 24-Hour Challenge, som allerede har haft flere udgaver i Nederlandene og Tyskland.

De deltagende brintbiler kørte 24 timer i træk, og holdene skulle undervejs samle så mange point som muligt ved at besøge såkaldte ’landmarks’, lægge billeder på de sociale medier, og ved at melde sig til tiden ved finishen på Rådhuspladsen midt i København.

24-Hour Hydrogen Challenge er et initiativ fra den hollandske organisation ”24 uur Waterstof Challenge”, som er et samarbejde mellem virksomhederne Fast Concepts og Twinning Energy. Organisationen vil vise, at brintmobilitet allerede i dag er blandt de klimaneutrale transportløsninger, og at brint og brinttankstationer er med til at forbinde europæiske lande med hinanden. Brintbranchen/Hydrogen Danmark er kommunikationspartner for den nordiske edition.

Det var hollandske Energy Delta Institute, der løb af med sejren, imens Brintbranchens medlemmer NEL Hydrogen og Everfuel kom på hhv. anden- og tredjepladsen. Du kan se de forskellige vindere af samtlige challenges her.

]]>
Tyske autogiganter satser på brintbiler https://brintbiler.dk/tyske-autogiganter-satser-paa-brintbiler/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=tyske-autogiganter-satser-paa-brintbiler Wed, 29 Sep 2021 08:58:16 +0000 https://brintbiler.dk/?p=3732 Nogle af Tysklands – og verdens – største bilproducenter tror på, at grøn brint kan blive fremtidens primære bilteknologi. Blandt andet BMW og Audi er i gang med at udvikle prototyper af brintbrændselsceller til personbiler, der indgår i deres flåde af batteribiler som en del af forberedelserne til at opgive fossile brændstoffer.

De tyske autogiganter mener, at en ændring i politiske vinde kan flytte balancen mod brint i en industri, der ellers er præget af Teslas tidlige beslutning om at tage den batteridrevne vej mod et fossilfrit samfund.

BMW er den grønne brints største fortaler blandt Tysklands bilproducenter og viser vejen mod en massemarkedsmodel inden 2030. Jurgen Guldner, BMW’s vicepræsident, der står i spidsen for programmet med brintbrændselsceller, fortæller, at bilproducenten vil lave en testflåde på omkring 100 brintbiler i 2022.

Volkswagens premium-mærke Audi har med et team på mere end 100 mekanikere og ingeniører undersøgt brintbrændselsceller på vegne af hele VW-koncernen og har dertil produceret er par prototypebiler baseret på brændselsceller.

Men brændselscelleteknologien – hvor brint passerer gennem en katalysator og producerer elektricitet – er stadig for dyr for massemarkedsforbrugere. Brændselscellerne er komplekse og indeholder dyre materialer, og selvom tankningen er hurtigere end genopladning af elbiler, er infrastrukturen af brinttankstationer knap.

BMW’s Guldner erkender, at brintteknologi er for dyr til at være levedygtig for forbrugermarkedet i dag, men understreger, at omkostningerne vil falde i takt med at lastbilvirksomheder investerer i teknologien og dermed bringer brændselscellebiler på markedet i storskala.

Læs mere om de tyske autogiganters tro på grøn brint her.

]]>
Nikola samarbejder med Bosch i produktion af brintlastbiler https://brintbiler.dk/nikola-samarbejder-med-bosch-i-produktion-af-brintlastbiler/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=nikola-samarbejder-med-bosch-i-produktion-af-brintlastbiler Wed, 29 Sep 2021 08:07:04 +0000 https://brintbiler.dk/?p=3730 Den amerikanske lastbilsfabrikant Nikola har fundet en partner i Bosch til at producere hardware til lastbiler baseret på brintbrændselsceller.

Nikola vil bruge Bosch’s brændselscellekomponenter i sine brintlastbiler. Produktionen forventes at begynde i starten af 2023. Den første anvendelse af disse brændselscellemoduler vil indgå i Nikola Tre regional-haul Class 8 semi truck, som vil have en rækkevidde på op til 800 km. Lastbilen vil blive produceret på en fabrik i Arizona, USA, samt i Ulm, Tyskland, i et joint venture med lastbilproducenten Iveco.

Nikola planlægger at fremstille flere versioner af brændselscellemodulet med effekt på hhv. 200 og 300 kW. Dertil er der også Nikola Two semi truck i sigte, der skal have en rækkevidde på op til 1450 km.

Læs mere om Nikola og Bosch’s samarbejde om brintlastbiler her.

]]>
Første brinttaxa er nu på vejene i Aarhus https://brintbiler.dk/foerste-brinttaxa-er-nu-paa-vejene-i-aarhus/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=foerste-brinttaxa-er-nu-paa-vejene-i-aarhus Thu, 16 Sep 2021 08:14:23 +0000 https://brintbiler.dk/?p=3725 Aarhus’ første brinttaxa kører nu rundt i byens gader. Dette er et resultat af partnerskabet mellem Aarhus & Horsens Taxa og Aarhus Kommune i samarbejde med Via Biler og Brintbranchens medlemmer Toyota Danmark, Everfuel, Nel Hydrogen, og ikke mindst støtte fra H2ME 2.

Aarhus’ første brinttaxa er en del af H2ME 2-projektet, der har modtaget støtte fra fællesforetagendet ‘Fuel Cells and Hydrogen 2’. Dette fællesforetagende modtager støtte fra EU’s Horizon 2020 forsknings- og innovationsprogram, ‘Hydrogen Europe and Hydrogen Europe Research’.

Målet for Aarhus & Horsens Taxa er endnu flere brinttaxaer, og der arbejdes intenst med tilgange, der skaber incitament for koncernens vognmænd og medlemmer til at gå forrest i processen mod grøn omstilling og nulemission. Der findes dog ingen billig eller nem vej for at nå dette mål.

Udfordringen findes i indkøbsprocessen, da der stadig kun er to leverandører af brintbiler. Dertil er der kun én brinttankstation i Aarhus indtil videre, hvilket gør, at taxachaufførerne skal tage deres ruter i betragtning i forhold til infrastrukturen af tankstationer. Everfuel vil dog etablere endnu en brinttankstation i Aarhus inden for kort tid.

Men fordelene ved brintbiler kan dog opveje udfordringerne: tankningen af brintbiler tager typisk kun 3-5 minutter, og dens rækkevidde på op til 650 km er længere end en elbils.

Læs mere her og mød Elly, der er chaufføren i Aarhus’ første brinttaxa, her.

]]>
Hyundai vil popularisere brintbiler ved at sænke omkostningerne https://brintbiler.dk/hyundai-vil-popularisere-brintbiler-ved-at-saenke-omkostningerne/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=hyundai-vil-popularisere-brintbiler-ved-at-saenke-omkostningerne Thu, 09 Sep 2021 12:11:20 +0000 https://brintbiler.dk/?p=3722 Hyundai sigter mod at blive verdens første bilproducent til at drive alle sine erhvervsbiler med brændselsceller inden 2028. Hyundai vil øge salget af brintbiler ved at reducere omkostningerne for teknologien.

Hyundai har investeret stort i at udvikle brintteknologi i håb om, at den vil vise sig mere populær end elteknologien i overgangen fra benzin- og dieselbiler.

Bilproducenten har sagt, at den vil introducere næste generations brændselscellesystemer i 2023 og samtidig mindske omkostningerne med 50 procent for at bringe priserne på linje med elbiler inden 2030.

Hyundai har målrettet sin produktion af brintbiler; der skal gerne produceres 700.000 brintbiler inden 2030. Salget har dog indtil nu været lavt på grund af omkostningerne ved teknologien og mangel på tankstationer. I 2020 solgte Hyundai 6.860 brintbiler, en stigning på 41,8 procent fra 2019.

Læs mere om Hyundais brintbilvisioner her.

]]>
Brintlastbiler dekarboniserer Schweiz https://brintbiler.dk/brintlastbiler-dekarboniserer-schweiz/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=brintlastbiler-dekarboniserer-schweiz Fri, 13 Aug 2021 08:27:58 +0000 https://brintbiler.dk/?p=3716 I oktober sidste år ankom 10 XCIENT brændselscellebiler fra Hyundai Motor Company, der lykkedes med masseproduktionen af ​​verdens første brintbrændstofcellebiler, til Lucerne, Schweiz. Det var det første sted, hvor køretøjerne ankom til Schweiz, efter Hyundai Motor Company meddelte, at de ville levere i alt 1.600 lastbiler drevet på grøn brint i 2025 til Hyundai Hydrogen Mobility. Projektet er i samarbejde med det schweiziske brintenergiselskab H2 Energy.

Verdens første brintbrændselscellebiler eksporteret til Schweiz blev leveret til syv supermarkeder og logistikvirksomheder, der var medlemmer af H2 Mobility Switzerland Association. Siden da er køretøjerne blevet taget i drift på forskellige logistiksteder for at levere daglige fornødenheder og friske produkter i hele Schweiz. Som anerkendelse for at have ledet etableringen af ​​et miljøvenligt brint-økosystem på det europæiske erhvervskøretøjsmarked, blev Hyundai Motor Companys brintbrændselscelle-lastbilprojekt tildelt “2020 Truck Innovation Award” i november sidste år på SOLUTRANS, en international erhvervskøretøjsudstilling.

Læs mere om de grønne brintlastbilers indtog i Schweiz her.

]]>
TV2 Lorry med på tur i brintbil https://brintbiler.dk/tv2-lorry-med-paa-tur-i-brintbil/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=tv2-lorry-med-paa-tur-i-brintbil Tue, 10 Aug 2021 10:55:34 +0000 https://brintbiler.dk/?p=3709 Brintbranchens direktør, Tejs Laustsen Jensen, har taget TV2 Lorry med på en køretur i sin brintbil. I indslaget kan du blive klogere på, hvordan en brintbil fungerer samt hvorfor en brintbil kan være mere nyttig end en elbil.

Du kan se hele indslaget på TV2 Lorry her.

]]>
Everfuel åbner brinttankstation i Sydhavnen https://brintbiler.dk/everfuel-aabner-brinttankstation-i-sydhavnen/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=everfuel-aabner-brinttankstation-i-sydhavnen Tue, 10 Aug 2021 10:47:21 +0000 https://brintbiler.dk/?p=3707 Everfuel meddeler, at de nu har åbnet deres nye brinttankstation på Energiporten 2 i Sydhavnen i København. Stationen har en medium kapacitet på ca. 100 kg grøn brint om dagen. Everfuel har fået godkendelse fra Københavns Kommune til at drive den frem til 1. februar 2023.

Åbningen af brinttankstationen betyder, at Everfuel igen kan levere grøn brint i København efter en periode på næsten 3 måneder, hvor der ikke har været nogle tilgængelige brinttankstationer i København.

Udover åbningen af stationen i Sydhavnen er Everfuel igang med at gøre det sidste arbejde færdigt på brinttankstationen på Prags Boulevard. Denne bliver en station med høj kapacitet, der vil være i stand til at levere ca. 700 kg grøn brint om dagen. Dertil vil stationen have to redundante systemer, der skal sikre høj tilgængelighed på stationen. Everfuel kommer dermed til at kunne servicere et væsentligt større antal af brintbiler i Københavnsområdet. Prisen på den grønne brint, der kommer fra stationen på Prags Boulevard sænkes til til 93 kr. pr. kg.

]]>