Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/brintbiler.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2734

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/brintbiler.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2738

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/brintbiler.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3679

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/brintbiler.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php:2734) in /var/www/brintbiler.dk/public_html/wp-includes/feed-rss2.php on line 8
Brintbiler.dk https://brintbiler.dk brintbiler.dk - guide til brintbiler og tankstationer i Danmark Tue, 27 Apr 2021 08:57:24 +0000 da-DK hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.7.2 https://brintbiler.dk/wp-content/uploads/2019/06/cropped-preview_COLOURBOX184848031-32x32.jpg Brintbiler.dk https://brintbiler.dk 32 32 Nespresso og von Bergen SA samarbejder om brintlastbil https://brintbiler.dk/nespresso-og-von-bergen-sa-samarbejder-om-brintlastbil/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=nespresso-og-von-bergen-sa-samarbejder-om-brintlastbil Tue, 27 Apr 2021 08:57:23 +0000 https://brintbiler.dk/?p=3690 Nespresso Switzerland har sammen med sin logistikpartner von Bergen SA officielt taget sin første lastbil drevet på brint i brug. Sådan et samarbejde fører begge parter tættere på deres mål om at blive energineutrale.

Von Bergen SA er et aktivt medlem af H2 mobility Switzerland, der engagerer sig i at mindske kulstofemission i den schweiziske transportsektor ved at introducere nye brinttankstationer samt brintlastbiler.

Jean-Luc Valleix, administrerende direktør hos Nespresso Switzerland, skriver på LinkedIn: “… we constantly strive at improving our carbon footprint. Therefore, Nespresso Switzerland and its logistics partner von Bergen SA sent off the first Nespresso branded green hydrogen-powered truck. Thanks to this revolutionary eco-mobile technology, it is possible to reduce CO2 emission by transporting our Nespresso coffees and products.”

Nespressos brintlastbiler er en del af virksomhedens større plan, der bl.a. indebærer målet om, at hele virksomhedens forsyningskæde skal være kulstofneutral inden 2022.

Læs mere her.

]]>
Groningen sætter brinttempoet op med 15 nye køretøjer https://brintbiler.dk/groningen-saetter-brinttempoet-op-med-15-nye-koeretoejer/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=groningen-saetter-brinttempoet-op-med-15-nye-koeretoejer Mon, 26 Apr 2021 17:44:24 +0000 https://brintbiler.dk/?p=3687 Groningen i Nederlandene skruer op for brinten som en del af kommunens klimaindsats. Her vil man nemlig sætte en stopper for CO2-udledningen i indre by i 2025, og i resten af kommunen i 2035. Som et led i den strategi har myndighederne samarbejdet med Holthausen Clean Technology om leverancen af flere nulemissionskøretøjer. I alt 15 nye vogne er bestilt, 10 medium- og heavy-duty lastbiler og fem varevogne, der leveres af Hyzon Motors Europe B.V., som er et joint venture mellem Hyzon Motors Inc. og Holthausen Clean Technology.

Produktionen af køretøjerne er nu påbegyndt, og de første fem forventes leveret i tredje kvartal af 2021, resten i slutningen af året. Vognene produceres af Hyzon Motors i netop Groningen, hvor selskabet har sit europæiske hovedsæde.

I forbindelse med offentliggørelsen af ordren udtalte Craig Knight, CEO og grundlægger af Hyzon Motors:

“We’re proud to provide zero emission hydrogen fuel cell-powered vehicles to the Municipality of Groningen as they decarbonise their fleet and aim to go zero carbon by 2025.
The City of Groningen is known as a leader for their sustainability efforts, and we look forward to helping them build a flourishing clean energy and hydrogen economy.”

Læs mere her.

]]>
Nikola, Eveco og OGE indgår samarbejde om udbredelse af brint https://brintbiler.dk/nikola-eveco-og-oge-indgaar-samarbejde-om-udbredelse-af-brint/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=nikola-eveco-og-oge-indgaar-samarbejde-om-udbredelse-af-brint Fri, 23 Apr 2021 07:00:23 +0000 https://brintbiler.dk/?p=3682 Nikola, Eveco og OGE har offentliggjort et samarbejde om udbygning og udrulning af brintinfrastruktur og tankstationer. Samarbejdet omhandler konstruktionen af en forretningsstruktur, der skal sikre kosteffektiv distribution af brint til bl.a. transport. Det drejer sig om både produktion, transport, lagring og tankning af brint i Tyskland. Brinten skal transporteres fra produktionsstedet via gasinfrastruktur til tankningspunkter, og derved sikre en lettere og mere effektiv udrulning af brintteknologi til bl.a. lastbiler. Nikola vil stå for opførelsen af tankstationer på lokaliteter, der vil understøtte udrulningen af de grønne lastbiler til gavn omstillingen af sektoren.

I forbindelse med offentliggørelsen udtalte Nikolas President of Energy and Commercial, Pablo Koziner:

“Nikola is committed to delivering and advancing industry-leading hydrogen production, distribution and supply, We believe this collaboration, in particular, presents a very compelling long-term fueling distribution solution that we expect to advance industry and overall market adoption of FCEV technologies.”

Læs mere her.

]]>
Branchedirektør svarer på brintspørgsmål i Motormagasinet https://brintbiler.dk/branchedirektoer-svarer-paa-brintspoergsmaal-i-motormagasinet/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=branchedirektoer-svarer-paa-brintspoergsmaal-i-motormagasinet Thu, 22 Apr 2021 08:22:20 +0000 https://brintbiler.dk/?p=3680 Brint og brintbaserede brændsler er efterhånden anerkendt som afgørende elementer i omstillingen af transportsektoren. Og den anerkendelse er ikke alene rigtig, den er også vigtig – for der ligger store gevinster, og venter på vinderen af det globale brintkapløb. Og her er starter Danmark i pole position. Med adgangen til massive mængder vedvarende energi og den stærke eksisterende værdikæde på brint og PtX, har Danmark alle forudsætninger for at blive verdensleder på grønne brændstoffer.

Men hvad er op og ned i debatten, og hvor er vi i brintudviklingen? Det har Motormagasinet talt med direktøren for den danske hovedorganisation for brint og PtX, Brintbranchen, Tejs Laustsen Jensen om. Den offentlige debat om omstillingen af transportsektoren kommer ofte til at handle om brint eller batterier med personbiler i centrum. Men det er ikke et “enten eller”-spørgsmål. Det afhænger alene af forbrugerens behov, og fordi vi ikke har en teknologi, der 1:1 kan erstatte den fossile energi, er det afgørende, at vi får flere teknologier i spil – forskellige teknologier til forskellige behov.

Brint har dog en række fordele over batterier, der kan blive afgørende for teknologiens popularitet. Det handler ikke mindst om rækkevidde og fleksibilitet – en brintbil tankes på samme måde og samme tid som en fossil bil, og det kan blive et afgørende parameter for nogle forbrugere, når det er tid til at vælge en grøn løsning. Der er dog fortsat få brintpersonbiler i Danmark, men til spørgsmålet om, hvorvidt Tejs Laustsen Jensen tror på, at der kommer gang i salget, er svaret:

“Ja – det gør vi i den grad. Brintbilen har oplagte fordele når det gælder rækkevide og optakningstid, så der er klart betydelige dele af markedet, hvor det er den teknologi, der bedst løser behovet for fossilfri mobilitet. Det gælder private, men nok i højere grad virksomheder, taxaselskaber m.v. og så vil vi når det gælder vare- og lastbiler samt busser ligeledes se, at der vil være en betydelig efterspørgsel efter den fleksibilitet som brint giver.”

I den kollektive transport har brint også en stor rolle at spille. Syv fynske kommuner har indgået klimaaftaler med med Fynbus og regeringen om at omlægge busdriften til grønne teknologier. Tejs Laustsen Jensen vil ikke kommentere på konkrete udbud, men ved spørgsmålet om, hvorvidt brint vil kunne vinde over batterier i den udvikling, svarer branchedirektøren:

“Jeg tør ikke spå om udfaldet af et bestemt udbud, men brintbusser har masser af styrker. Det gælder f.eks. i forhold til rækkevidde og optankningstid, men også når det gælder kravet til elinfrastrukturen, fleksibiliteten i brug og ved planlægning af ruterne m.v. Så der er – både på Fyn og mange andre steder – gode grunde til at se på brint. Men det afhænger af rute og opgave, for naturligvis er der også masser ruter, hvor batteribusser løser opgaven mest fordelagtigt.”

Læs hele interviewet i Motormagasinet her.

]]>
Skotske skraldebiler på brint https://brintbiler.dk/skotske-skraldebiler-paa-brint/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=skotske-skraldebiler-paa-brint Tue, 30 Mar 2021 15:29:41 +0000 https://brintbiler.dk/?p=3677 Det handler ofte om personbiler, taxaer og den tunge transport, når der tales brint til transport. Men mange andre dele af transportsektoren kan også med fordel omstilles til brint. I Glasgow tager de deres klimaambition om at blive e carbon-neutral by i 2030 meget seriøst. Derfor sættes der også hårdt ind for at finde grønne løsninger til de offentlige ansvarsområder, der ikke nødvendigvis får så megen opmærksomhed i omstillingsdebatten – men som ikke desto mindre er afgørende for successen. Som en del af dette arbejde har byen investeret i 19 nye skraldebiler, der kører på brint.

Glasgow har allerede omstillet 20 mindre lastbiler til hybrid-brintteknologi, og over 100 nye brintbiler er leveret til byen, og cementerer med de 19 brintskraldebiler sin dedikation til omstillingen.

I en pressemeddelelse udtaler George Gillespie, Executive Director hos Glasgow City Council:

“Glasgow is now very much at the forefront of changes that aim to remove carbon from our transport system. I am particularly pleased that such significant investment is being made in modernising our cleansing service with the purchase of 19 hydrogen-powered refuse vehicles.

Committing to using hydrogen for our heavier vehicles was always a big breakthrough in our approach to decarbonising our fleet.
The technology we are introducing into our vehicles will also help make our services as effective and efficient as possible and will ensure we are best placed to meet the challenges of the climate emergency.”

Læs mere her.

]]>
Daimler Truck AG og Volvo Group går sammen i cellcentric https://brintbiler.dk/daimler-truck-ag-og-volvo-group-gaar-sammen-i-cellcentric/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=daimler-truck-ag-og-volvo-group-gaar-sammen-i-cellcentric Fri, 26 Mar 2021 07:00:32 +0000 https://brintbiler.dk/?p=3675 Daimler Truck AG og Volvo Group har nu officielt stiftet et joint venture selskab for at udvikle brintlastbiler. Samarbejdet har fået navnet “cellcentric” og vil fokusere på hele værdikæden for brændselscellesystemer, fra forskning og udvikling til produktion og kommerciel anvendelse af brændselsceller.

I meddelelsen hedder det:

“The Volvo Group has acquired 50 percent of the partnership interests in the existing Daimler Truck Fuel Cell GmbH & Co. KG for approximately EUR 0.6 billion on a cash and debt-free basis. The ambition is to make the new joint venture a leading global manufacturer of fuel-cells, and thus help the world take a major step towards climate-neutral and sustainable transportation by 2050. Daimler Truck AG and the Volvo Group have agreed to rename the company cellcentric GmbH & Co. KG.”

Læs mere om cellcentric her.

]]>
Everfuel udbygger infrastruktur i Norge https://brintbiler.dk/everfuel-udbygger-infrastruktur-i-norge/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=everfuel-udbygger-infrastruktur-i-norge Thu, 25 Mar 2021 06:00:15 +0000 https://brintbiler.dk/?p=3673 Everfuel vil bygge 15 brinttankstationer i den sydlige del af Norge inden udgangen af 2023. Det oplyser den jyske brintvirksomhed i en pressemeddelelse.

De 15 brinttankstationer er del af Everfuels plan om at forbinde de centrale trafikårer i Norge, Danmark og Sverige med hinanden, for at muliggøre nulemissionskørsel for lastbiler, busser og personbiler i regionen.

I pressemeddelelsen udtaler Jacob Krogsgaard, CEO i Everfuel:

“Everfuel is committed to integrating and optimizing the green hydrogen value chain at scale for zero emission mobility in Europe. We are taking the lead in connecting safe hydrogen production, distribution and fueling for end-customers in our Scandinavian home market. This puts Everfuel at the forefront of the green transition, but it will require substantial capital investment, partnerships with end-users and vehicle providers, and public financial backing.

A massive effort is underway to innovate, pursue scale effects and drive down costs across the hydrogen value chain and for the end-user vehicles. With the collective support from governments worldwide this will soon create a self-sustained profitable industry with hydrogen trucks and buses outperforming today’s fossil technology.”

Læs mere her.

]]>
Ny handlingsplan kan sætte fart på brint til transport https://brintbiler.dk/ny-handlingsplan-kan-saette-fart-paa-brint-til-transport/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=ny-handlingsplan-kan-saette-fart-paa-brint-til-transport Wed, 24 Mar 2021 10:41:10 +0000 https://brintbiler.dk/?p=3671 Der er efterhånden ingen tvivl om, at brint og Power-to-X (PtX) er afgørende teknologier i den grønne omstilling. Det er ikke mindst tilfældet i forhold til at få bugt med de skadelige emissioner og den fossile afhængighed i transportsektoren. Både til vands, til lands og i luften står transportsektoren for en betydelig del af klimabelastningen, og det skal brint og andre brintbaserede brændsler som metanol og elektrofuels lave om på. Derfor har Brintbranchen udarbejdet handlingsplanen “Fra Hype til Handling”, der for alvor skal sætte fart på omstillingen.

I Danmark har vi alle forudsætninger for at blive en international storeksportør af grøn brint og andre brændsler. Udviklingen på brint og PtX tager for alvor fart over hele verden, og det er ikke mindst vores europæiske naboer, der leder an. Danmark har adgang til enorme mængder vedvarende energi, ikke mindst offshore, og en veletableret brint- og PtX-værdikæde af stærke virksomheder, der allerede nu eksporterer grønne løsninger til resten af verden. Vores styrkepositioner til trods er Danmark ved at tabe terræn i det grønne kapløb. Det skal en ny handlingsplan fra Brintbranchen nu rette op på.

Med 11 tiltage – både her og nu samt langsigtede – lægger Brintbranchen sporene til den samlede brint- og PtX-politik, som skal vise vejen mod 70%-målsætningen i 2030 og den fossile uafhængighed i 2050.

Handlingsplanen omfatter både generelle investeringer, et elektrolysemål på 6 GW i 2030, mindst 250 mio. kr. til offentlige investeringer i udrulningen af brintinfrastruktur og meget andet.

Det er afgørende, at tankinfrastrukturen til brint udbygges, så flere får adgang til at skifte benzin- og dieselbiler ud med klimavenlige brintbiler – uden at gå på kompromis med rækkevidde, tankningstid og fleksibel mobilitet. Infrastrukturen udbygges over alt i Europa, og vi skal gøre det samme i Danmark. I Danmark producerer vi ikke selv bliver, men stort set alle andre komponenter til brinttransport kan være Made in Denmark – både den grønne brint, tankstationerne, brændselscellerne m.v.

Det er en oplagt mulighed for ikke alene at skære transportens emissioner drastisk ned, men også for at give den danske brint- og PtX-industri det boost, der er behov for, for at komme forrest i det grønne felt.

Læs hele handlingsplanen “Fra Hype til Handling” her.

]]>
Den nye Mirai er kommet til Danmark https://brintbiler.dk/den-nye-mirai-er-kommet-til-danmark/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=den-nye-mirai-er-kommet-til-danmark Wed, 24 Feb 2021 16:33:30 +0000 https://brintbiler.dk/?p=3665 Nu er den her – endelig. Det er efterhånden nogen tid siden, at Toyota præsenterede den spritnye Mirai, og nu er ventetiden ovre for de danske brintbilsentusiaster, for det seneste skud på brintstammen er nu kommet til Danmark.

Med et strømlinet, lækkert design og en generel teknologisk opgradering, er den nye Mirai nu klar til at tage over fra dens forgænger. En rækkevidde på 650 km. efter en optankning på et par minutter gør den nye Mirai til det oplagte, grønne valg for bilisten, der har er stort kørselsbehov, og som er afhængig af den fleksible mobilitet, som fossile biler giver. Det er lykkes Toyota at rækkevidden med 30% i forhold til første generation. Ingeniørerne hos Toyota har ligeledes gjort sig uhyre umage for at reducere støjen fra den i forvejen meget støjsvage motor. Fordi brændselscellen er flyttet ud i motorrummet, og det generelt har været muligt at foretage adskillige lyddæmpende foranstaltninger, er den nye Mirai stort set lydløs.

Toyota har været meget opmærksomme på, at Mirais nye ejere vælger bilen fordi det er lækker og funktionel bil – ikke “bare” fordi den er grøn, siger Yoshikazu Tanaka, der er chefingeniøren bag Toyota Mirai:

“Kunderne skal vælge Mirai primært fordi, den har et attraktivt design, der taler til følelserne, og fordi den har lige præcis de dynamiske køreegenskaber, der får smilet frem. Og altså ikke kun fordi det er en brintbil.”

Priserne på den nye Mirai begynder fra 499.990 kr., hvilket er ca. 100.000 lavere end forgængeren. Derudover er det muligt at tilkøbe forskellige pakker af ekstraudstyr, som alt sammen er i absolut særklasse.

Det er værd at notere sig, at brintbiler i Danmark er fritaget for registreringsafgift i 2022.

Du kan se billeder af, og læse meget mere om, den nye Mirai her.

]]>
Hyzon skal levere 1.500 brintlastbiler til New Zealand https://brintbiler.dk/hyzon-skal-levere-1-500-brintlastbiler-til-new-zealand/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=hyzon-skal-levere-1-500-brintlastbiler-til-new-zealand Mon, 22 Feb 2021 08:26:04 +0000 https://brintbiler.dk/?p=3663 Tingene går stærkt på brintområdet i New Zealand. Og nu skruer landet op for ambitionerne om at omstille den tunge transport. Et nyt samarbejde mellem Hyzon Motors Inc. og New Zealands Hiringa Energy skal accelerere både udrulningen af brintlastbiler og brintinfrastruktur.

Ifølge aftalen skal Hyzon levere 1.500 brintlastbiler inden 2026, med den første sending leveret allerede i slutningen af 2021. Lastbilerne samles i Hyzons europæiske hovedkvarter i Nederlandene. Hiringa skal stå for udbygningen af tankinfrastrukturen, og udvider netværket til otte stationer i New Zealands North og South Islands.

I forbindelse med offentliggørelsen af samarbejdet udtalte Hyzon Motors Chief Executive Officer, Craig Knight:

“We see New Zealand as an attractive market for the deployment of our hydrogen fuel cell technology. The hydrogen supply network designed by Hiringa is a key enabler for the realization of our decarbonization strategy. This partnership aims to position New Zealand as a global leader in the adoption of zero emission heavy vehicle technology, and we are pleased to be playing a major role in this transition. Deploying 1,500 fuel cell trucks by 2026 is going to make a massive contribution to local decarbonization efforts.”

Bestyrelsesmedlem hos Hiringa, Cathy Clennet, deler begejstringen:

“This order is a significant milestone and the culmination of many hours of work from the Hyzon and Hiringa teams. We are very excited to have New Zealand road compliant heavy trucks capable of meeting New Zealand’s transport needs arriving in country this year. This is a key step to decarbonizing our road transport, a growing industry that Kiwis rely on everyday as it supplies us with food, products, and essential goods. We are pleased leading New Zealand brands are stepping up to participate in this exciting initiative. Consumers and companies are becoming more aware of emissions and together with Hyzon we are providing kiwi businesses with a viable solution.”

Læs mere her.

]]>