Fire brintlastbiler indviet i Norge

20. januar lancerede ASKO verdens første flåde med brintdrevne lastbiler. Lastbilerne drives elektrisk med strøm fra brændselsceller, som benytter brint som drivmiddel. Lastbilerne er produceret af Scania og er baseret i den norske by Trondheim.

ASKO, der leverer dagligvarer til supermarkeder i Norge, har i mange år været ambitiøse, når det kommer til at minimere deres klimaaftryk og arbejder målrettet på at blive selvforsynende med brændstof. Her er brint en af de centrale indsatsområder for dem, og den officielle indvielse af de fire lastbiler er derfor et vigtigt skridt i processen. Lastbilerne indgår på lige vilkår med den øvrige flåde i ASKOs distributionsnet og det er allerede testet og afprøvet, at de brændselsdrevne systemer klarer sig godt under de nordiske og kolde himmelstrøg.

De fire lastbiler som nu er sat i drift har en rækkevidde på 500 kilometer med en totalvægt på 26 ton. Brinten fremstilles lokalt med energi fra 9000 kvadratmeter solceller på ASKOs egne faciliteter. Brinten skal ikke kun bruges til de ny lastbiler, men også til gaffeltrucks og firmabiler.

Læs Scanias egen pressemeddelse her.

Læs ASKOs egen pressemeddelelse her.

Læs mere om, hvordan en brændselscelledrevet lastbil virker her.

2020-07-28T10:59:44+00:0021. januar 2020|