Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/brintbiler.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2734
Første Euro NCAP-test af en brintbil udløser maksimal bedømmelse – Brintbiler.dk
Revolution Slider Error: Slider with alias Header_biler not found.
Maybe you mean: 'Header_forside' or 'header-toyota' or 'header-tankstationer' or 'header-honda' or 'header-nyheder' or 'header-information'

Første Euro NCAP-test af en brintbil udløser maksimal bedømmelse

Sikkerhedssamarbejdet Euro NCAP har for nylig offentliggjort efterårets anden test af biler, og særligt én af disse har vagt stor interesse. Det er nemlig første gang en brintbil udsættes for den omfattende crash test, og Hyundai Nexo indhentede topbedømmelsen.

Nogle ville måske mene, at det lyder som en dårlig idé at sende en bil med tre tanke fyldt med brint under tryk med 50 km/t mod en betonmur. Men selvom der blev udført adskillige tests for at frembringe en eksplosion, så klarede Nexo alle med topkarakter.

FDMs repræsentant i Euro NCAP, Søren W. Rasmussen, siger til FDM:

”Brintbiler er en forholdsvis ny teknologi. Derfor har den første Euro NCAP-test af en brintbil også været ventet med spænding. Her klarer Hyundai Nexo sig til fem flotte Euro NCAP-stjerner, der viser, at man sagtens kan kombinere brintteknologien med en høj sikkerhed. Nexo har ikke blot alle de nye sikkerhedssystemer som nødbremse, linjevogter og fartbegrænser som standard. Også kollisions- og børnesikkerheden er på et højt niveau. Det er godt gået af Hyundai, at de også har haft sikkerheden for øje i forbindelse med deres nye brintbil”.

Hen henviser han bl.a. til sikkerhedssystemer, der muliggør nødbremsens genkendelse af cyklister.

Det næste spændende hjørne, der skal rundes for Nexo, er prissætningen. Forløberen til Nexo, ix35 Fuel Cell, kostede 960.000 kr. uden afgifter, og det bliver derfor interessant at se, hvad Nexo bliver tilgængelig for.

Se videoen af crash testen her:

 

 

2018-10-30T12:15:30+00:0030. oktober 2018|