Revolution Slider Error: Slider with alias Header_biler not found.
Maybe you mean: 'Header_forside' or 'header-toyota' or 'header-tankstationer' or 'header-honda' or 'header-nyheder' or 'header-information'

Fokus på brintbiler på DR1

 

Programmet “Langt fra Borgen” på DR1 har lavet et afsnit om grønne biler. Centralt er spørgsmålet om politikere gør nok for at få danskerne til at købe grønne biler. I den anledning kører Ida Auken (klimaordfører for De Radikale) og Kristian Pihl Lorentzen (transportordfører for Venstre) blandt andet i en brintbil.

Danmark er som land godt på vej til at reducere den samlede CO2-udledning, men transportsektoren udleder lige så meget CO2 som for 15 år siden. Selvom personbiler kører længere på literen, er det ikke lykkes at mindske CO2-udledningen i transportsektoren endnu,  bl.a. fordi antallet af personbiler på de danske veje stiger.

Der kører i alt 10.625 grønne biler i Danmark, hvoraf 84 er brintbiler ifølge DR1, som baserer sig på tal fra Danmarks Statistik. Det står i stor kontrast til de 2,5 millioner fossildrevne personbiler. Begge politikere er enige om, at antallet af grønne køretøjer i Danmark skal stige. De er dog ikke enige om, hvordan de kan opnå dette mål. De Radikale vil gerne have en million elbiler på gaden i 2030, og derfor vil de fritage elbiler og andre grønne biler fra registreringsafgiften og elafgiften i mange år, og gøre parkering for elbiler og andre grønne biler gratis.

Venstre tror på markedets virkning: i takt med at teknologien forbedrer sig, vil el- og brintbiler blive mere attraktive, og de vil kunne tilbydes til konkurrencedygtige priser. Dermed kommer vi helt automatisk til at se mere elbiler og brintbiler på gaden i fremtiden ifølge Kristian Pihl Lorenzten. Venstre vil dog også gerne sætte lidt skub i sagerne, derfor nævner transportordføreren, at regeringen kommer med et klimaudspil om kort tid.

Begge politikere er enige om, at brintbilen er fantastisk at køre i, med god acceleration og uden larm. Politikerne tanker bilen op ved brinttankstationen i Brabrand, hvor de godt tør drikke vandet fra bilens udstødning. Helt vildt lækkert smager vandet ikke, men det kan drikkes, og politikere vil på hver deres måde gøre en indsats for, at flere vil kunne anskaffe sig en grøn bil i fremtiden.

Du kan se afsnittet her.

 

2018-09-18T09:10:58+00:0018. september 2018|