Groningen sætter brinttempoet op med 15 nye køretøjer

Groningen i Nederlandene skruer op for brinten som en del af kommunens klimaindsats. Her vil man nemlig sætte en stopper for CO2-udledningen i indre by i 2025, og i resten af kommunen i 2035. Som et led i den strategi har myndighederne samarbejdet med Holthausen Clean Technology om leverancen af flere nulemissionskøretøjer. I alt 15 nye vogne er bestilt, 10 medium- og heavy-duty lastbiler og fem varevogne, der leveres af Hyzon Motors Europe B.V., som er et joint venture mellem Hyzon Motors Inc. og Holthausen Clean Technology.

Produktionen af køretøjerne er nu påbegyndt, og de første fem forventes leveret i tredje kvartal af 2021, resten i slutningen af året. Vognene produceres af Hyzon Motors i netop Groningen, hvor selskabet har sit europæiske hovedsæde.

I forbindelse med offentliggørelsen af ordren udtalte Craig Knight, CEO og grundlægger af Hyzon Motors:

“We’re proud to provide zero emission hydrogen fuel cell-powered vehicles to the Municipality of Groningen as they decarbonise their fleet and aim to go zero carbon by 2025.
The City of Groningen is known as a leader for their sustainability efforts, and we look forward to helping them build a flourishing clean energy and hydrogen economy.”

Læs mere her.

2021-04-26T17:44:26+00:0026. april 2021|