Hyundai/KIA og Audi indgår partnerskab

Hyundai/KIA og Audi har annonceret et samarbejde med det formål at udvikle brintbiler med brændselsceller, så bilbranchen kan bevæge sig mod en grønnere fremtid. Aftalen omfatter en lang række komponenter og teknologier og skal bidrage til en bedre udnyttelse af parternes samlede kapaciteter inden for forskning og udvikling, samt forbedre deres tilstedeværelse på markedet med brintbiler.

Om aftalen siger Euisun Chung, Vice Chairman hos Hyundai Motor Company, at de er overbeviste om, at partnerskabet vil kunne bevise visionen og fordelene ved brintbiler for verdenssamfundet. Peter Mertens, chef for teknisk udvikling i Audi AG, tilføjer, at brintbilen er et vigtigt aktiv i porteføljen af teknologier til opnåelse af fremtidens emissionsfri mobilitet.

Det er som altid postivtivt at se, at de store bilproducenter vælger at gå sammen om at satse større på brintområdet, da det viser, at det er en teknologi, de virkelig tror på. KIA skriver desuden i deres pressemedelelse:

Lange rækkevidder og korte tankningstider gør brint til en attraktiv fremtidig energikilde til elektrisk mobilitet. Dette gælder især større køretøjer, hvor de vægtmæssige fordele ved biler med brændselsceller i kraft af deres design er særligt udtalt. Vigtige aspekter for deres fremtidige succes på markedet er blandt andet regenererende brintproduktion og etableringen af en tilstrækkelig infrastruktur.

Hyundai har for nylig lanceret deres nye brintbil NEXO, og Kia udkommer med deres første brintbil i 2020.

Læs mere her.

2018-08-14T08:43:09+00:007. august 2018|Tags: , , , |