Magasinet Bus om Københavns første brintbus

Magasinet Bus skriver om Københavns første brintbus, H2.City Gold, som er leveret af Toyota og CaetanoBus. Det er Nobina, der driver brintbussen, som har sin rute på linje 300S mellem Lyngby og Ishøj. På en fuld tank kan bussen køre 400 km og derefter tankes op på blot ni minutter.  

Magasinet Bus interviewer Toyota Danmarks pressechef, Anders Tystrup, der blandt andet siger: “Jo flere brintdrevne køretøjer, der produceres, jo mindre koster det at producere per enhed, og jo billigere bliver teknologien og køretøjerne også. Jo flere brintdrevne køretøjer på vejene, jo mere brint til optankning bliver efterspurgt, og deraf jo større bliver behovet for at bygge flere brinttankstationer, så det bliver mere attraktivt for flere at købe et brintdrevet køretøj, ligesom brinten også bliver billigere.” 

Artiklen påpeger dertil, at vi kan forvente at se flere brintbusser i Europas storbyer, da de fungerer som et oplagt alternativ til dieselbusser; brintbusser tilbyder samme fleksibilitet blot uden klimabelastende emissioner.  

Læs hele artiklen i Magasinet Bus på side 24-29 her.

2022-02-14T11:52:59+00:0014. februar 2022|Tags: , , |