Nikola løfter sløret for ny pickup truck

Den amerikanske producent, Nikola, har offentliggjort en teaser for deres planer om en brint- og batteridrevet pickup truck ved navn the Badger, som efter planen skal præsenteres i september 2020.

Hvad brint angår er Nikola mest kendt for deres arbejde for at udbrede brint- og brændselscelleteknologier til lastbiler. Men de ser et hul i markedet for mindre trucks, hvor der på nuværende tidspunkt ikke er reelle alternativer til de fossile – og det vil de nu lave om på. Problemet med f.eks. grønne pickup trucks er i høj grad den begrænsede rækkevidde, der er en stor udfordring i forhold til bl.a. erhvervsbrug. Derfor har Nikola teaset deres nye Badger pickup truck, der både kører på brint og batteri, hvilket giver en langt større rækkevidde og derfor en langt højere grad af mobilitet og fleksibilitet for ejeren. Selvom der på nuværende tidspunkt ikke er offentliggjort hverken tidsramme eller pris for leveringen af the Badger, er der ingen tvivl om, at biler som denne kan få stor betydning ikke mindst for omstillingen af erhvervskøretøj.

For Nikola har det givet god mening at tage deres viden og deres teknologi fra lastbilerne og udvikle løsninger for mindre trucks, forklarer Nikolas grundlægger og CEO, Trevor Milton:

“Nikola has billions worth of technology in our semi-truck program, so why not build it into a pickup truck? I have been working on this pickup program for years and believe the market is now ready for something that can handle a full day’s worth of work without running out of energy”

Du kan læse mere om the Badger her, og se billeder af den nye pickup truck her.

2020-07-28T11:00:29+00:0011. februar 2020|