Nul-emissions biler skal frem i rampelyset

Projektet ZEFER (Zero Emission Fleet vehicles for European Roll-out ) vil udstationere 180 brintbiler i Paris, Bruxelles og London.

Projektet ZEFER (Zero Emission Fleet vehicles for European Roll-out) vil udstationere en flåde af 60 brintbiler i hver af de tre europæiske hovedstæder. Disse brintbiler skal benyttes efter, hvor de er mest værdifulde – nemlig, i flåder som kører lange distancer, der kræver hurtig optankning og som kan operere i en forurenet bymidte, hvor nul-emissions biler kan bidrage mest i problemet med urban forurening.

Det vil sige at fokus især vil være på udlejnings- og taxabranchen, men også hos f.eks. politiet, hvor brintbilernes fordele med særligt den lange rækkevidde er alfa omega.

Projektet har til formål at indsamle data på bilernes kørsel og brugernes oplevelser og formidle resultaterne globalt. Samtidig testes både infrastrukturen og bilerne på præstationsevne med høje kilometertal.

Blandt ZEFER’s konsortium ses bl.a. Air Liquide og ITM Power som begge skal bistå projektet som brintleverandører. De udtaler bl.a.:

“Vi er glade for at være partnere i et projekt, der for alvor kan få udbredt brintbiler i tre store europæiske byer. Forurening i indre byer er et kæmpe problem for regeringer verden rundt og derfor er brintbiler et vigtigt element for at forbedre luftkvaliteten og til at takle de medfølende helbredsproblemer.”, siger Dr. Graham Cooley, CEO, ITM Power.

“Air Liquide er i aktiv i udviklingen af innovative brintprojekter (…) som partner i ZEFER vil vi bidrage til at udvide brintnetværket i store europæiske byer, inklusive Paris, hvor vi støttede lanceringen af ‘Hype’ i 2015, verdens første brintdrevne taxaflåde (…) Brint kommer med en konkret løsning på udfordringerne ved bæredygtig transport og lokal forurening i urbane område. Der er ingen tvivl at brint vil spille en markant rolle i fremtidens transportsystem.”, siger Pierre-Etienne Franc, Vice-President Air Liquide Hydrogen Energy WBU.

Lanceringen af 25 brintbiler i London fra Green Tomato Cars skød projektet i gang i starten af maj. Læs mere her.

2018-05-25T10:26:49+00:0025. maj 2018|Tags: , |