Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/brintbiler.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2734
Ny handlingsplan kan sætte fart på brint til transport – Brintbiler.dk

Ny handlingsplan kan sætte fart på brint til transport

Der er efterhånden ingen tvivl om, at brint og Power-to-X (PtX) er afgørende teknologier i den grønne omstilling. Det er ikke mindst tilfældet i forhold til at få bugt med de skadelige emissioner og den fossile afhængighed i transportsektoren. Både til vands, til lands og i luften står transportsektoren for en betydelig del af klimabelastningen, og det skal brint og andre brintbaserede brændsler som metanol og elektrofuels lave om på. Derfor har Brintbranchen udarbejdet handlingsplanen “Fra Hype til Handling”, der for alvor skal sætte fart på omstillingen.

I Danmark har vi alle forudsætninger for at blive en international storeksportør af grøn brint og andre brændsler. Udviklingen på brint og PtX tager for alvor fart over hele verden, og det er ikke mindst vores europæiske naboer, der leder an. Danmark har adgang til enorme mængder vedvarende energi, ikke mindst offshore, og en veletableret brint- og PtX-værdikæde af stærke virksomheder, der allerede nu eksporterer grønne løsninger til resten af verden. Vores styrkepositioner til trods er Danmark ved at tabe terræn i det grønne kapløb. Det skal en ny handlingsplan fra Brintbranchen nu rette op på.

Med 11 tiltage – både her og nu samt langsigtede – lægger Brintbranchen sporene til den samlede brint- og PtX-politik, som skal vise vejen mod 70%-målsætningen i 2030 og den fossile uafhængighed i 2050.

Handlingsplanen omfatter både generelle investeringer, et elektrolysemål på 6 GW i 2030, mindst 250 mio. kr. til offentlige investeringer i udrulningen af brintinfrastruktur og meget andet.

Det er afgørende, at tankinfrastrukturen til brint udbygges, så flere får adgang til at skifte benzin- og dieselbiler ud med klimavenlige brintbiler – uden at gå på kompromis med rækkevidde, tankningstid og fleksibel mobilitet. Infrastrukturen udbygges over alt i Europa, og vi skal gøre det samme i Danmark. I Danmark producerer vi ikke selv bliver, men stort set alle andre komponenter til brinttransport kan være Made in Denmark – både den grønne brint, tankstationerne, brændselscellerne m.v.

Det er en oplagt mulighed for ikke alene at skære transportens emissioner drastisk ned, men også for at give den danske brint- og PtX-industri det boost, der er behov for, for at komme forrest i det grønne felt.

Læs hele handlingsplanen “Fra Hype til Handling” her.

2021-03-24T10:41:13+00:0024. marts 2021|