OL på brint

De Olympiske Lege i Tokyo i 2020 og vinter-OL i Beijing, 2022, bliver i høj grad drevet af brint. Som et led i udrulningen af bæredygtig transport til OL, har værtsnationerne boostet brintindsatsen massivt.

Toyota har en eksklusiv “olympic mobility” sponsership deal, der varer til 2024, og gennem denne aftale, vil Toyota virkelig opskalere indsatsen for brint til transport markant.

Der er bl.a. busser, der skal bære en stor del af satsningen. Bl.a. shuttle-busser på brint skal fragte både atleter rundt i de olympiske byer, og gæsterne rundt mellem de forskellige venues. Toyota betragter det som en afgørende mulighed for at showcase, hvad brintbusser kan levere – både i forhold til emissionsfri transport, og fleksibilitet i mobiliteten, da busserne tankes som traditionelle, fossile busser og på samme mængde tid.

Både Japan og Kina har klare planer og store visioner for implementeringen af brint- og brændselscelleteknologier til deres transportsektorer, og afholdelsen af sommer- og vinter-OL kommer til at danne både det infrastrukturelle fundament og sende den første generation af brintbusser på gaderne.

Du kan læse mere om tiltagene her.

2019-09-25T13:59:01+00:0025. september 2019|