Stor succes til lancering af brinttaxaer i København

Transport-, Bygnings- og Boligminister, Ole Brik Olesen, deltog tirsdag i overdragelsen af 8 brintbiler fra Toyota til taxaselskabet DRIVR ved et succesfuld event på Refshaleøen. Dette markerer et vigtigt skridt på vejen mod grøn transport og grønne taxaer i Danmark.

Flagene var hejst og solen skinnede på Refshaleøen, da 8 brintbiler af mærket Toyota Mirai om formiddagen den 30. april rullede op på linje. Brintbranchen havde inviteret til et åbent event, hvor de 8 brintbiler skulle overdrages fra Toyota til taxaselskabet DRIVR.

Foto: Pamela Juhl

Til eventet overrakte administrerende direktør for Toyota, Frank Okoisor, nøglerne til Haydar Shaiwandi, CEO for taxiselskabet DRIVR. Efterfølgende sparkede Transportminister Ole Birk Olesen dæk på brintbilen, inden han, som den første passager, blev kørt tilbage til ministeriet i én af brintbilerne.

Transportministeren udtalte: ”Det er ikke første gang, jeg kører i taxi, men jeg synes alligevel, denne tur er en ny første gang; fordi det er noget særligt at vide, at man kan køre i taxi midt inde i byen uden at forurene. Jeg er derfor meget tilfreds med, at der nu kommer nulemissionstaxier på vejene i København”.

Her ses Direktør for Brintbranchen, Tejs Laustsen, Transportminister, Ole Birk Olesen, og CEO for DRIVR, Haydar Shaiwandi.
Foto: Pamela Juhl.

Og det er direktør i Brintbranchen, Tejs Laustsen Jensen, enig i. Han siger: ”Det er med stor glæde, at vi står her i dag, og lancerer de første otte af de mange kommende brinttaxier. Det vil gøre en stor forskel for klimaet, at taxier bliver grønne. Brinttaxierne bidrager aktivt til bekæmpelsen af luftforureningen, fordi de ikke udleder andet end vand. Samtidig giver den støjsvage motor en behagelig køreoplevelse for både chauffør og passager.”


2020-07-28T10:57:02+00:001. maj 2019|Tags: , , , , |