Storbritannien får sin første brintskraldebil

Aberdeen er den første by i Storbritannien til at få en skraldebil drevet på grøn brint. Den vil sættes i drift i starten af marts. Den grønne skraldebil vil ikke kun resultere i emissionsbesparelser på over 25 kg CO2 pr. liter pr. år, men vil også indsamle data, som vil muliggøre yderligere udrulning af brintdrevne skraldebiler i fremtiden. 

Skraldebilen er en af de syv, som vil blive indsat på syv pilotanlæg i Nordvesteuropa, herunder Holland, Frankrig, Belgien og Tyskland. Hver lastbil vil blive testet i en række miljøer fra land til by, hvilket viser, at brintskraldebiler er en effektiv løsning til at reducere emissioner fra vejtransport.  

Skraldebilens chassis er blevet fremstillet af Hyzon Motors, og den bliver fremstillet og leveret via Geesinknorba, en af Europas største udbydere af innovative renovationsbiler og komprimatorer. 

Indsættelsen af brintskraldebilen i Aberdeen er en af mange nyheder fra byen. Verdens første dobbeltdækkerbusser på brint er netop sat i drift, der er kommet ny finansiering rettet mod brintprojekter, og man er også i gang med at udvikle Aberdeen Hydrogen Hub.  

Læs mere om Storbritanniens første brintdrevne skraldebil her.

2022-02-22T08:41:52+00:0022. februar 2022|Tags: , , |