Superbil på methanol brændselsceller

Brændselscellebiler kører ikke bare på brint – de kan også køre på methanol. Til Beijing Motor Show 2018 blev en ny superbil på methanol brændselsceller præsenteret til offentligheden. Virksomheden bag brændselscellebilen er det tysk-kinesiske joint venture Gumpert Aiways Automobile GmbH. Den danske brændselscelleudvikler og -producent SerEnergy har samarbejdet omkring integrationen af brændselscellesystemet og samtidig været ansvarlig for at designe, levere og gennemføre integrationen af systemet.

               

Det var en delt vision som førte til produktionen af denne superbil, som er den første af sin slags. Det var med en overbevisning om at elektrisk bil udelukkende drevet af batterier, ikke var tilstrækkelig for fremtiden. Derfor ønskede Gumpert Aiways at arbejde med en teknologi, som gav bilen mulighed for at producere elektricitet under kørsel – på denne måde ville bilen aldrig løbe tør for strøm så længe tanken bar på brændstof.

“Vi havde brug for en ny teknologi, der giver os mulighed for at producere elektricitet under kørsel uden at skulle revolutionere påfyldningsinfrastrukturen, og til det er methanol brændselscelle-teknologien et perfekt match. SerEnergy blev valgt som leverandør af brændselscellesystemet på grund af deres høje elektriske effektivitet, og vi har haft et meget tæt og professionelt samarbejde gennem hele projektet “, siger Roland Gumpert, CEO hos Gumpert Aiways og CPO hos Aiways LTD.

Methanolbaseret brændselscelleteknologi tager det bedste fra begge verdener: den køre- og tankningsoplevelse man kender fra fossildrevne biler, men uden skadelige emissioner, motorstøj eller vibrationer som man kender det fra el-biler. Endnu engang viser de grønne teknologier sit potentiale.

Læs SerEnergys pressemeddelelse her.

2018-05-03T12:52:13+00:0026. april 2018|Tags: , |