Revolution Slider Error: Slider with alias Header_biler not found.
Maybe you mean: 'Header_forside' or 'header-toyota' or 'header-tankstationer' or 'header-honda' or 'header-nyheder' or 'header-information'

FCB CHP 2017

Tirsdag d. 12. september 2017 var over 100 mennesker samlet på Den Blå Planet til at høre om brintbusser. Det var den første konference af sin art i Danmark. Arrangementet blev åbnet af Movias direktør, Dorthe Nøhr Pedersen, hvorefter dagen bød på interessante oplæg fra producenter, trafikoperatører m.v.

Dorthe Nøhr Pedersens oplæg lagde stor vægt på Movia’s 2030-mål: At bustransporten skal være fri for fossile brændsler. Heriblandt blev der fortalt hvordan Movia’s fremtidige planer for busser dermed skal vise aspekter af denne plan.

“Movia kommer ikke til at stille krav til specielle teknologier. Busselskaberne må selv vælge den teknologi. Det kan for eksempel være biodiesel, el eller brint. Men vi kan se at brintbusser matcher vores krav.” – Dorthe Nøhr Pedersen, Direktør hos Movia

Læs mere om fremtidsudsigterne for brintbusser i Europa i artiklen af Ingeniøren her.

Den efterfølgende debat kredsede om de to kendte alternativer til emissionsfri kørsel i bus: batteridrevne busser eller busser med batterier og på brændselsceller. Her er det et stort ønske fra brintindustrien om at denne teknologi betragtes på lige fod med andre emissionsfrie busteknologier – et synspunkt som Danske Busvognmænd deler. Læs om deres holdninger om brint i buskørslen, her.

Du kan her finde et program over buseventet.

Dagen bød også på muligheden for at prøve en brintbus fra den polske producent Solaris, der i dagens anledning var kommet op fra Hamborg og tog deltagerne med rundt på en tur på Amager.

Der arbejde allerede nu med planer om brintbusser i 4 danske kommuner og der er stort potentiale i de kommende år. Dermed var konferencens klare budskab, at brintbusserne er klar til at blive brugt i Danmark.