Pressemeddelelse: 100 brinttaxaer i København

Den grønne omstilling ruller afsted i København med 100 nye, grønne brinttaxaer på gaden

Det bliver nu lettere at være grøn på farten med over 100 nulemissions-brinttaxaer tilgængelig for de københavnske passagerer. Taxaselskabet DRIVR opruster sin indsats for at levere emissionsfrie løsninger til københavnernes transportbehov, og udvider andelen af brintbiler i sin grønne flåde fra otte til over 100.

Dette blev markeret fredag på Ofelia Plads i København, hvor bilerne officielt blev overdraget fra Toyota til DRIVR.

De nye brintbiler skal udover taxakørsel også levere ad hoc kørselsydelser til Københavns Kommune. DRIVR har for nyligt vundet Københavns Kommunes offentlige udbud om at levere ad hoc taxakørsel herunder transport af ansatte i tjeneste, politikere, psykisk sårbare borgere såvel som hospitalstransport m.m. Med Københavns Kommunes klare ambition om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad, er offentlige udbud om kommunal kørsel en meget vigtig muskel for at sætte gang i den emissionsfrie transport.

Overborgmester Lars Weiss (S) glæder sig over, at der nu kommer flere klimavenlige taxaer på vejene:

“Det er meget positivt, at københavnerne nu får lettere ved at træffe et grønt valg, når de skal praje en hyrevogn. Brinttaxaerne er med til at sætte fart på den grønne omstilling af biltrafikken og bidrager til et København med renere luft og mindre CO2-udledning.”

Brintbiler er særdeles velegnede til taxakørsel, da de har en lang rækkevidde og tankes på samme måde og den samme tid som en fossil bil, hvilket gør det muligt at bevare de fleksible kørselsmønstre – bare helt uden skadelige emissioner.

Taxabranchen afgørende drivkraft i grønne omstilling

Også transportminister, Benny Engelbrecht (S) glæder sig over udbredelsen af de grønne biler:

“Den grønne omstilling af transportsektoren er en bunden opgave, som vi alle skal være med til at løse, og vi er på vej. Der sker en hastig udvikling i antallet af køretøjer, der kører på alternative drivmidler, og det er meget interessant med de forskellige grønne løsninger, der er med til at sikre, at endnu flere biler kører grønt.”

I brancheorganisationen for brint- og PtX i Danmark, Brintbranchen, er store perspektiver i taxabranchen for udbygningen af både brintflåder og tankinfrastruktur, forklarer direktør, Tejs Laustsen Jensen:

“Der er ingen tvivl om, at taxabranchen er en afgørende drivkraft i den grønne omstilling. De er i konstant drift, og tilbagelægger rigtig mange kilometer især i storbyerne hver eneste dag. Skiftet til fra sort diesel til grøn brint sikrer den samme drift og fleksible mobilitet, bare uden skadelige emissioner. De mange nye taxaer er med til at skabe det nødvendige aftag af brint på tankstationerne, som er afgørende for, at infrastrukturen udbygges. Og så er taxaerne rullende udstillingsvinduer for grøn brintteknologi, som jo er et område, hvor den stærke, danske værdikæde af underleverandører er blandt verdens bedste.”

Udleder kun vand

Hos DRIVR er der store glæde og stolthed over, at selskabet har vundet det offentlige udbud om ad hoc taxakørsel for Københavns Kommune, siger CEO, Haydar Shaiwandi:

“Vi er utroligt stolte over, at DRIVR er blevet betroet den vigtige opgave at hjælpe kommunen med at køre København grønnere, som går hånd i hånd med DRIVRs ambition om at blive Danmarks grønneste kørselsservice. Vi er glade for, at vi sammen med Brintbranchen kan sætte fokus på brintens vigtige rolle i den grønne omstilling, og at de samtidig supplerer os med den nødvendige brint til denne vigtige opgave

Alar Metsson, adm. direktør hos Toyota Danmark, der har leveret de mange nye Mirai-biler til DRIVR, ser ligeledes brintteknologien som en oplagt løsning i taxabranchen:

“Vi er glade for at have leveret de første over 100 brinttaxier til DRIVR og er klar til at levere endnu flere fremadrettet. På den måde støtter vi op om deres mission om at være det grønneste taxiselskab i Danmark og bidrager samtidig til Toyotas egen mission om at gå længere end nul CO2 fra nye biler,

Den eneste udledning fra Mirai brintbilen under kørslen er rent vand. Samtidig renser den også luften omkring sig og fjerner både kvælstofilter og helt små partikler, hvilket betyder, at jo mere brintbilerne kører i København, jo mere renser de luften. Det er en af årsagerne til, at brint også spiller en vigtig rolle i den grønne omstilling.”

Haydar Shaiwandi, CEO hos DRIVR, (til venstre) og Alar Metsson, adm. direktør hos Toyota Danmark
Billeder: Mikal Schlosser
Video: Brintbranchen
2021-11-10T09:06:39+00:0010. november 2021|Tags: , , , , |